Fostul deputat de Prahova Dan Rădulescu a comentat, într-un mesaj publicat în mediul on-line, demiterea din funcția de subsecretar de stat a lui Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, făcând totodată trimitere și o numire recentă, în aceeași notă, petrecută pe plan local.

 

“Tovarășii  își continuă munca asiduă de înlăturare a elementelor care ar putea compromite lumea nouă spunând adevărul despre lumea veche…

Așa că noaptea, precum securitatea în vremurile bune, a venit și ordinul semnat apăsat de către tov. Câțu: dl. Octav Bjoza, fost deținut politic, a fost destituit din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Domnia sa întregește lista oamenilor care nu numai că au luptat împotriva comunismului, ci și au încercat, după 1989, să dezvăluie atrocitățile regimului, alături de istoricul Marius Oprea, spre exemplu.

Apoi, ce să zic, îi recomand tov. Câțu să instaleze pe foncție, în locul dlui. Bjoza un fost securist și să termine mascarada asta!

Poate începe lista cu ceva mai mic, local, de la noi din urbe. Par exemplu cu tov. lt. col. Petre Bulearcă, de la fostul birou 1 al securității Ploiești, un cadru de nădejde, care se ocupa, printre altele, cu măsura avertizării - știe tov. Câțu despre ce e vorba, iar dacă nu, îl poate întreba pe dl. Bjoza care, cu siguranță, a beneficiat din plin de ea, pe lângă bătăile primite în mod uzual... În plus, tov. lt. col. Bulearcă a dovedit că e și un bun comunist , sacrificându-și băietul pe altarul patriei, ca să devină un om nou și el, și așa a ajuns subprefect, împlinind proverbul care spune că «la vremuri noi, tot noi!».

QED!

Stingeți becul și ucideți memoria!

Iar în final, las cuvântul dlui. Octav Bjoza: «oţi aceia pe care îi reprezint sunt intrigaţi, revoltaţi, scârbiţi de faptul că lângă noi, în temniţele şi lagărele de exterminare, au murit înaintaşii celor care m-au demis. Îmi pare foarte rău că domnul premier interpretează, ba chiar dă apă la moară unora cum că noi am avea ceva cu etnia evreiască. E cea mai urâtă pagină a Partidului Liberal din ultimii 31 de ani" - Octav Bjoza, președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România»”, a scris fostul deputat Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Foto: prahova.usr.ro

Joomla SEF URLs by Artio