Comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților trebuie să dezbată proiectul de lege propus de un grup parlamentar,i printre care se numără și deputatul PSD de Prahova, Laura Moagher, pentru reglementarea, prin lege, a Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii populației de câini fără stăpân.

 

Deputatul de Prahova, care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul României, propune, alături de alți colegi din Legislativ, implementarea unui program național de prevenire și gestionarea înmulțirii populației de câini fără stăpân, care se vrea un instrument ce va veni în sprijinul autorităților publice locale.

Programul ar urma să impună, ca măsuri obligatorii, catagrafierea câinilor cu stăpân și a câinilor fără stăpân, microciparea câinilor cu stăpân și fără stăpân, sterilizarea câinilor fără stăpân și a celor cu stăpân (cu excepția celor e rasă), instituirea unui program permanent de adoptare a câinilor. De asemenea, programul va avea și o componentă de educare și informare a populației.

Inițiativa a fost respinsă de Senat, dar Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect, care poate fi consultat AICI.

Joomla SEF URLs by Artio