Ales cu peste 137.000 de voturi la scrutinul din 27 septembrie, Iulian Dumitrescu urmează să depună vineri jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Asta înseamnă că preşedintele PNL Prahova urmează să renunţe la funcţia de senator, care va fi preluată, în cele câteva luni rămase din actualul mandat parlamentar, de către Virgil Guran.

 

Potrivit unor informaţii pe surse, şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Prahova e programată vineri de la ora 11.00. Atât consilierii cât şi viitorul preşedinte al instituţiei urmează să depună jurământul, ceea ce dă oficial startul noului mandat. În mod evident, Iulian Dumitrescu renunţă la postul de senator, ceea ce înseamnă că PNL trebuie să nominalizeze un supleant. Pe lista de candidaţi pentru Senat depusă în 2016 de PNL, deschisă de Dumitrescu, următoarea poziţie a fost ocupată de Virgil Guran.

Preşedintele PNL Prahova a confirmat că Virgil Guran va deveni senator, cu toate că în ultima perioadă acesta a fost nominalizat de organizaţia centrală a partidului pentru a conduce filiala PNL Dâmboviţa. Virgil Guran a mai fost parlamentar de Prahova, de data asta deputat, în mandatul 2012-2016, după ce a candidat din partea PNL, sub sigla USL, în colegiul din zona Câmpina, la ultimele alegeri parlamentare uninominale.

Joomla SEF URLs by Artio