După ce au constatat că legislaţia electorală face practic imposibilă intrarea în Parlament a formaţiunilor politice locale, reprezentanţii Partidului Prahova în Acţiune au găsit o soluţie pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Mihai Apostolache şi-a depus astăzi la Biroul Electoral Judeţean dosarul de candidatură pentru un loc în Camera Deputaţilor, ca independent, susţinut de Prahova în Acţiune.

 

Conferenţiar universitar UPG şi doctor în Drept, fost parlamentar în perioada 2008-2012, Mihai Apostolache speră să câştige un nou mandat de deputat la alegerile din acest an şi le-a mulţumit prahovenilor care l-au încurajat şi celor care l-au ajutat să strână semnăturile de susţinere a candidaturii, peste 8000 la număr. El a vorbit şi despre planurile pe care le are pentru mandatul de deputat: "De-a lungul timpului am intervenit în spaţiul public şi am făcut o serie de aprecieri cu privire la legislaţia în primul rând din domeniul administraţiei publice locale, am venit cu propuneri de îmbunătăţire. Din păcate, propunerile mele nu au fost auzite de parlamentarii de Prahova. A fost şi unul din motivele care m-au determinat să fac acest pas. Îmi dau seama că numai mergând în Parlament acele idei pe care le-am susţinut pot să devină realitate, să le transform în propuneri legislative, să devină legi şi să se poată aplica. De asemenea, am făcut referire şi la o viitoare revizuire a Constituţiei, se impune în acest moment ca actul fundamental să se modifice. Totuşi au trecut foarte mulţi ani de la aderarea ţării noastre la NATO şi la Uniunea Europeană, iar în Constituţie se vorbeşte foarte puţin despre acest lucru, de fapt sunt norme tranzitorii care făceau referire la o viitoare aderare. Este momentul să punem accent mult mai mult pe acest statut al ţării noastre şi, în acest fel, cetăţenii Prahovei şi ai României să dobândească şi ei un al statut, unul superior, pe care îl merită de atât de mult timp", a declarat Mihai Apostolache la ieşirea de la Biroul Electoral.

Candidatul independent le-a mulţumit colegilor şi simpatizanţilor, declarând că ei l-au "motivat" să se înscrie în competiţie. Vedeţi AICI video cu declaraţia! Mihai Apostolache este primul independent care a depus dosarul la Biroul Electoral Prahova pentru alegerile din 6 decembrie şi sunt toate şansele să rămână şi singurul, având în vedere că termenul limită se scurge la miezul nopţii. Pentru a câştiga un mandat de deputat, unul dintre cele 11 disponibile în judeţ, el are nevoie de a 11-a parte din totalul voturilor valabil exprimate, ceea ce ar însemna undeva pe la 25.000 de voturi în varianta unei prezenţe la urne similare celei de la locale, cu toate că ultimele cicluri electorale au arătat o tendinţă ca prezenţa să fie mai scăzută la parlamentare.

Joomla SEF URLs by Artio