Politic

Politic

Patru candidaţi independenţi s-au înscris în competiţia pentru alegerile parlamentare din Prahova, toţi patru pentru Camera Deputaţilor, unde sunt puse la bătaie 11 mandate în judeţ. Printre aceştia se numără şi subprefectul Maria Mihaela Duţă.

Read more: Subprefectul de Prahova candidează independent pentru un loc în Camera Deputaţilor
Politic

Senatorul de Prahova Emanoil Savin, ales în urmă cu patru ani pe listele PSD, candidează acum pentru un loc de deputat din partea Partidului Ecologist, după ce nu a mai găsit loc la social-democraţi. Candidatura din partea PER a fost depusă la Biroul Electoral în ultima zi de depuneri.

Read more: Senatorul Emanoil Savin candidează din partea PER pentru un mandat de deputat în Prahova
Politic

Consilierii judeţeni şi preşedintele CJ Prahova au depus jurământul în funcţie, astăzi, în cadrul şedinţei de constituire pe care prefectul a convocat-o după validarea în instanţă a rezultatelor alegerilor locale. Ales cu peste 137.000 de voturi în funcţia de preşedinte, Iulian Dumitrescu le-a mulţumit din nou prahovenilor pentru încredere şi a vorbit despre obiectivele acestui mandat, anunţând că pentru perioada imediat următoare "prioritatea zero" va fi dezvoltarea Spitalului Judeţean.

Read more: Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a depus astăzi jurământul
Politic

După ce au constatat că legislaţia electorală face practic imposibilă intrarea în Parlament a formaţiunilor politice locale, reprezentanţii Partidului Prahova în Acţiune au găsit o soluţie pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Mihai Apostolache şi-a depus astăzi la Biroul Electoral Judeţean dosarul de candidatură pentru un loc în Camera Deputaţilor, ca independent, susţinut de Prahova în Acţiune.

Read more: Mihai Apostolache şi-a depus azi candidatura la alegerile parlamentare, ca independent susţinut de...
Politic

Ales cu peste 137.000 de voturi la scrutinul din 27 septembrie, Iulian Dumitrescu urmează să depună vineri jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Asta înseamnă că preşedintele PNL Prahova urmează să renunţe la funcţia de senator, care va fi preluată, în cele câteva luni rămase din actualul mandat parlamentar, de către Virgil Guran.

Read more: Iulian Dumitrescu depune mâine jurământul în funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean. Cine îi...
Politic

Reprezentanţii USR-PLUS au depus astăzi listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Listele din Prahova sunt deschise de Aurel Oprinoiu, la Senat, respectiv Andrei Lupu, la Camera Deputaţilor, ambii noi în "peisajul" alegerilor parlamentare. Actualul senator George Marussi apare abia pe locul al doilea, în timp ce deputatul Dan Rădulescu a fost marginalizat complet.

Read more: Alianţa USR-PLUS Prahova a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare
Politic

Comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților trebuie să dezbată proiectul de lege propus de un grup parlamentar,i printre care se numără și deputatul PSD de Prahova, Laura Moagher, pentru reglementarea, prin lege, a Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii populației de câini fără stăpân.

Read more: Inițiativa legislativă a Laurei Moagher, privind programul de prevenire a înmulțirii câinilor fără...
Politic

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache și-a anunțat candidatura la alegerile din 6 decembrie, menționând că va intra în cursă ca independent, susținut de Partidul Prahova în Acțiune. Acum, acesta a revenit cu o postare publică în care explică motivele pentru care vrea să revină în Parlamentul României, după mandatul de deputat avut în perioada 2008 - 2012.

Read more: Manifestul lui Mihai Apostolache, candidat independent în Prahova, la alegerile parlamentare, a...
Politic

Reprezentanţii PSD Prahova au depus, miercuri după-amiază, într-un cadru discret, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Pe poziţiile fruntaşe apar preşedintele organizaţiei judeţene, Bogdan Toader, fostul judecător CCR Simona-Maya Teodoroiu şi deputatul Graţiela Gavrilescu, până acum la PPU(SL), ceea ce a scos în afara poziţiilor considerate eligibile mai mulţi actuali parlamentari de Prahova. De altfel, actualii deputaţi Andreea Cosma şi Răzvan Ursu şi senatorul Emanoil Savin nici nu mai apar pe noile liste.

Read more: Andreea Cosma, Emanoil Savin şi Răzvan Ursu nu mai candidează. Cum arată listele PSD Prahova
Politic

Fără şanse ca fuziunea dintre partidul lui Ponta şi cel al lui Tăriceanu să se finalizeze oficial prea curând, reprezentanţii celor două formaţiuni au decis să concureze la alegerile parlamentare din partea Pro România, iar astăzi reprezentanţii organizaţiei Prahova au depus listele de candidaturi la Biroul Electoral. Acestea sunt deschise de Alexandru Iacobescu, la Camera Deputaţilor, preşedintele Pro România Prahova, respectiv Cătălin Beciu la Senat, până acum preşedintele ALDE Prahova.

Read more: Listele Pro România Prahova la parlamentare, deschise de Alexandru Iacobescu şi Cătălin Beciu
Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase deschide lista de candidatură a Partidului Naţional Liberal pentru Senat. Parlamentarul a vorbit miercuri, la depunerea candidaturilor, despre priorităţile guvernării liberale şi despre nevoia unei configuraţii parlamentare stabile. "E important să avem o majoritate parlamentară şi să avem în continuare un Guvern care înţelege şi susţine priorităţile judeţului Prahova şi ale Ploieştiului", a subliniat actualul deputat.

Read more: Roberta Anastase, la depunerea candidaturii pentru Senat: "Suntem în faţa unei competiţii...
Joomla SEF URLs by Artio