Politic

Politic

semcu_danielconstantinPNL Prahova şi PC Prahova au semnat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul PNL Prahova din Ploieşti, protocolul care stabileşte principiile în baza cărora cele două partide vor colabora la nivelul Judeţului Prahova. La semnarea documentului a fost prezent preşedintele PC Prahova, Daniel Constantin. Pentru ca şeful conservatorilor să nu se simtă pe teren străin, probabil, doi amploaiaţi de la PC au dat buzna în sala unde se organizase conferinţa de presă şi, cu doar câteva minute înainte de începerea conferinţei, au făcut o demonstraţie de forţă şi de dotări, întinzând peste peretele branduit cu PNL două bannere cu sigla şi sloganul PC.

Acestea fiind zise, preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu şi cel al PC Prahova, Laurenţiu Rebega, au intrat în sală şi, unul la stânga, celălalt la dreapta lui Daniel Constantin, au semnat protocolul.

Cum se va împărţi ciolanul

Protocolul semnat astăzi între PNL şi PC Praova nu este unul standard, valabil pentru toate judeţele, ci este “personalizat”, în funcţie de specificul fiecărui judeţ. Documentul prevede că, la nivel judeţean, se constituie Consiliul Judeţean de Conducere, format din câte trei membri de la fiecare partid şi condus de preşedinţii filialelor judeţene ale celor două partide, în speţă Adrian Semcu şi Laurenţiu Rebega.

Conform protocolului, consiliul judeţean de conducere are un rol activ în împărţirea ciolanului … scuzaţi, a funcţiilor, în sensul că “negociază poziţiile în structurile deconcentrate şi face propuneri pentru numiri”. Nu în ultimul rând, protocolul are prevederi cât se poate de clare în ceea ce proveşte negocierile de după alegeri, pentru împărţirea funcţiilor de viceprimari şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Ideea de bază ar fi că, dacă unul dintre partidele alianţei are primarul sau preşedintele de CJ, celălalt partid are prioritate la obţinerea postului de vice.

Pentru Prahova, protocolul prevede că cele două partide membre ale Alianţei vor participa la alegerile locale cu candidaţi proprii, însă există posibilitatea ca structura de conducere la nivel judeţean să propună Consiliului Naţional de Conducere candidaţi pe liste comune în unele circumscripţii electorale.

Semcu pentru Ploieşti, de voie, de nevoie

Reprezentanţii PC Prahova au confirmat astăzi că PC susţine candidatura preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu, pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Realitatea este că, la faza asta, conservatorii au fost oarecum constrânşi să accepte susţinerea acestei candidaturi, în condiţiile în care PNL anunţase în urmă cu mai bine de o săptămână cine va fi candidatul pentru Ploieşti. Care ar fi fost alternative pentru PC Prahova dacă nu ar fi fost de acord cu această candidatură? Scandalul. Nu s-ar fi permis asta. Bine lucrat, Semcu!

Dacă tot a primit susţinerea PC, Adrian Semcu nu a ratat momentul pentru un scurt discurs politicianist, de genul: vom face o politică a ploieştenilor, indiferent de culoarea politică cu care sunt coloraţi.

Dincolo de discursul politicianisto-elecoral, Adrian Semcu are o problemă. Adevărată. Potrivit protocolului Alianţei de Centru-Dreapta la nivel naţional, în termen de 30 de zile partidele care au diverse alianţe la nivel local trebuie să le desfacă şi să facă alianţe cu noii parteneri din ACD. La nivel declarativ, Adrian Semcu nu ar recunoaşte în ruptul capului că PNL susţine PDL în Consiliul Local Ploieşti şi spune că majoritatea în CL PLoieşti e asigurată de PDL şi PNG-CD. Realitatea este că de mai bine de doi ani viceprimarul PNL Cătălina Bozianu stă în funcţie cu susţinerea PDL; care nu face acte de caritate, ci primeşte voturi de la PNL atunci când e nevoie. Rămâne de văzut cât de mult ţine Adrian la funcţia Cătălinei şi cum va împăca şi capra şi varza. Alegeţi voi cine e cine în cazul ăsta.

Daciana ILIE
sursa foto: www.ph-online.ro
Politic

adrian_nastase_crop
Deputatul Adrian Năstase, reprezentant al alegătorilor din colegiul prahovean arondat zonei Mizil regretă, ironic, pe blogul personal, că nu a angajat-o pe Elena Udrea ca avocat în dosarele Zambaccian, având în vedere că aceasta s-a descurcat de minune în dosarul casei de pe Strada Mihăileanu, deschis împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Read more: Bombo ar fi vrut-o pe Nuţi ca avocat pentru Dosarul Zambaccian
Politic

victor_ponta
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că între PSD şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nici o cale de împăcare, precizând că PSD este deschis unei colaborări cu PNL. Păi cum să te împaci pe burta goală, conturile vraişte, şi cu ciolanul din ce în ce mai mic? Altminteri cu totul altfel ar fi fost acum treburile naţiunii, dacă flacăra violetă nu ar fi pârlit aripile unui ţopăitor muţunache acum un an!

Politic

„Ne interesează, în acest moment, soluţiile ieşirii din criză” – Deputatul prahovean Cristian Burlacu, reprezentantul alegătorilor arondaţi colegiului electoral de pe Valea Prahovei, salută, într-o declaraţie politică recentă, decizia remanierii guvernului, dar atrage, totodată, atenţia că, nu schimbarea unor persoane reprezintă soluţia ieşirii din criză, ci un set de măsuri economice concrete care trebuiesc implementate de urgenţă. În opinia deputatului prahovean, găsirea soluţiilor de redresare economică trebuie să reprezinte principala preocupare a cabinetului proaspăt remaniat.„Niciodată nu am fost adeptul schimbărilor de dragul schimbării şi, cu atât mai puţin, acum, când consider că nu persoanele, ci soluţiile ieşirii din criză şi rezultatele ar trebui să ne intereseze cu precădere! Cu toate acestea, salut decizia Premierului de a opera acele remanieri pe care le-a considerat necesare, precum şi decizia miniştrilor care au dorit să îşi depună mandatul din raţiuni politice”, declară deputatul prahovean Cristian Burlacu.

Deputatul prahovean consideră că, odată cu remanierea cabinetului, se conturează şanse reale ca, în noua sa formulă, Executivul să depăşească barierele care, anterior, păreau blocate pe poziţia „închis”. În acest context, parlamentarul prahovean aminteşte de blocajele privitoare la accesarea fondurilor europene şi comunicarea cu cetăţenii, dar şi cu reprezentanţii acestora.

„Consider că iniţiativa de la finalul sesiunii trecute a Grupului PD-L, de monitorizare şi sprijin a activităţii membrilor Guvernului, trebuie să continue, în primul rând pentru că este unul dintre atributele noastre constituţionale, apoi pentru că avem un guvern majoritar democrat-liberal şi, nu în ultimul rând, pentru că felul în care unii dintre miniştri au înţeles să răspundă solicitărilor noastre ne-a nemulţumit”.

Comunicarea transparentă cu cetăţenii României

„Subliniez că este obligatoriu ca, în această perioadă, în care ne-am asumat politic măsuri extrem de dure pentru viaţa românilor, să fim oneşti cu ei, să îi informăm, să îi tratăm cu respect şi să le spunem adevărul, din timp”, îşi continuă deputatul Cristian Burlacu declaraţia sa politică.

Parlamentarul prahovean subliniază că o condiţie obligatorie pentru o comunicare corectă atât cu publicul, cât şi cu parlamentarii care îi reprezintă pe cetăţenii alegători este ca Executivul să informeze, în timp util, asupra proiectelor referitoare la stimularea economiei, cum intenţionează să protejeze, în această iarnă, categoriile defavorizate, cum decurg lucrurile, în teritoriu, după aplicarea unor măsuri cu impact major, cum este, de exemplu, trecerea unor spitale în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene sau reducerea numărului de salariaţi bugetari.

 

Politic

 


După ce au anunţat că formaţiunea politică pe care o reprezintă este deschisă oricărui „fiu rătăcitor”, liderii PSD se văd puşi în situaţia de a rezolva, mai întâi, problemele legate orgoliile unora dintre şefii de filiale. În vreme ce unii dintre dezertori sunt primiţi cu braţele deschise, alţii par să aibă uşile definitiv închise.PSD va primi înapoi o parte din parlamentarii care au migrat în trecut la UNPR, dar care au votat pentru moţiunea sa de cenzură cu riscul excluderii lor din formaţiunea condusă Marian Sârbu şi Gabriel Oprea. Trei deputaţi se află în tratative pentru revenirea în rândurile social-democrate: Adrian Mocanu, Gheorghe Zoicaş şi Ioan Munteanu. Dacă în cazul primilor doi, lucrurile par a fi bătute deja în cuie, negocierile cu Munteanu sunt îngreunate de conflictul deschis pe care acesta îl are cu senatorul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru. Un al patrulea parlamentar ex-UNPR care a votat pro-moţiunea, Tudor Ciohodaru a exclus revenirea în PSD acuzând anchilozitatea acestui partid, după ce liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nechita a anunţat că nu are să-l primească în formaţiune. Situaţia tuturor celor patru parlamentari va fi analizată zilele acestea în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Doborâţi de orgolii

Deputatul Adrian Mocanu nu are nici un fel de dificultate în a reveni în rândurile PSD Buzău, după ce rivalul său, senatorul Ion Vasile a fost debarcat din fruntea acestei filiale, iar tatăl lui Mocanu, împreună cu primarul municipiului, Constantin Boşcodeală, fac acum jocurile în rândurile organizaţiei. Surse social-democrate susţin că revenirea lui Mocanu ar putea avea loc la începutul săptămânii acesteia, odată cu cea a deputatului Gheorghe Zoicaş, a cărui cerere de întoarcere a fost deja negociată. În cazul unui alt deputat, Ioan Munteanu, sursele social-democrate susţin că ultimul cuvânt în materie îl va avea senatorul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru vechi adversar al acestuia şi rival la un moment dat la şefia acestei organizaţii. Chelaru ar fi ameninţat, deja, conducerea centrală cu retragerea din funcţiile deţinute în cazul în care Munteanu va fi reprimit în partid, iar social-democraţii de la centru nu-şi permit în prezent luxul unor dispute interne din cauza unor migratori politici. Recent, Munteanu şi-a turnat cenuşă în cap pentru naivitatea de care a dat dovadă prin plecarea la UNR. "Am dat dovadă de naivitate atunci când am intrat în UNPR şi este nevoie să fac următorii paşi cu mai multă chibzuinţă", afirma, zilele trecute, deputatul.

Unii nu mai vor

Deputatul Tudor Ciuhodaru exclude din calculele sale posibilitatea revenirii sale în PSD, după ce a fost dat afară din UNPR pentru că a votat moţiunea de cenzură. Şi asta nu pentru că nu şi-ar dori asigurarea unui viitor politic alături de PSD. Liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, organizaţie din care Ciuhodaru făcea partea înainte de dezertarea la UNPR, i-a închis uşa în nas. "La noi, la Iaşi, în clipa de faţă, colegii mei au spus că nu doresc să reprimească pe nimeni în partid. Toţi cei care au plecat sunt bun plecaţi", a anunţat Nichita. În replică, Ciuhodaru a calificat filiala ieşeană drept "anchilozată şi nereformată" de zece ani de zile, el explicând că plecarea sa din acest partid, la începutul acestui an, s-a datorat proastei comunicări cu Nichita.

Politic

Deputatul de Ploieşti, Sever Voinescu, este de părere că un avantaj al crizei economice este acela că se prăbuşeşte iluzia că statul este cel care dă în permanenţă, fără ca nimeni să se gândească dacă mai există şi resurse financiare. În opinia lui Voinescu, vinovăţia pentru "injectarea" iluziei că “statul dă în permanenţă” o poartă întreaga generaţie politică din ultimii 20 de ani."Criza are şi câteva avantaje: se prăbuşeşte marea iluzie, în care toţi ne-am complăcut, că statul dă, dă, dă. Această iluzie, care a fost injectată în ultimii 20 de ani, ne-a dus la faliment. Românul a fost învăţat să stea cuminte, să voteze cu cine trebuie, pentru că statul oricum îi dă, puţin, dar o face. Această vinovăţie este a unei generaţii politice întregi, care se vede a fi una falită în momentul de faţă.

 

Nu s-a înţeles fapul că statul nu este un bancomat din care tot scoţi, fără să te gândeşti ce-i de partea cealaltă, dacă mai există reurse. Toţi ne-am complăcut în această iluzie, care acum se prăbuşeşte", a precizat Sever Voinescu. Deputatul democrat-liberal consideră că prăbuşirea iluziei trăite în ultimii 20 de ani, că statul este cel care oferă în permanenţă, presupune, automat, o mare deziluzie, care va fi traversată foarte greu de populaţie, în mai multe etape.

 

"Am avut o iluzie, iar acum avem o deziluzie, greu de suportat, care presupune trei faze. Prima este cea de negare, în care nu vrei să crezi, şi atunci de gândeşti să dai jos guvernul, gândindu-te că aşa mâine o să se găsească bani de pensie. A doua fază este cea de revoltă, care se simte deja, şi este alimentată şi de tulburarea psihologică creată de opoziţie. În final, este cea de-a treia fază, cea de acceptare, în care vii cu picioarele pe pământ şi-ţi dai seama că trebuie să te apuce de treabă, căci altfel nu mai merge", a încheiat Sever Voinescu.

Politic

Senatorul Iulian Bădescu a demisionat din Partidul Democrat Liberal, declarându-se împotriva măsurilor de austeritate implementate de Guvernul condus de Emil Boc. Bădescu spune că nu poate sprijini un guvern care, după părerea sa, nu poate scoate ţara din criză. Demisia acestuia a provocat reacţii dure din partea Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor şi şefa organizaţiei PDL Prahova. Anastase a declarat astăzi că adevăratul motiv al demisiei lui Bădescu este acela că senatorul prahovean nu a putut să beneficieze, din partea PDL, de avantajele materiale la care acesta ar fi sperat.Motivul oficial

Printr-un comunicat de presă, Iulian Bădescu spune că a luat decizia de a părăsi Partidul Democrat Liberal după ce şi-a dat seama că actualul guvern nu poate scoate ţara din criză. De asemenea, Bădescu s-a declarat, în repetate rânduri, a fi împotriva măsurilor de a usteritate aplicate de Executiv. "Am declarat în repetate rânduri că nu susţin programul anticriză anunţat de guvern şi îmi menţin poziţia. Nu cred că pachetul de măsuri pe care executivul intenţionează să îl aplice pentru  reformarea sectorului bugetar  - bazat pe reducerea drastică a salariilor şi a pensiilor -  constituie o soluţie pentru însănătoşirea economiei. Nu cred că putem construi binele general, cerându-le sacrificii numai celor care sunt oricum săraci. Nu pot sprijini în parlament un guvern care  - în opinia mea -  nu are capacitatea de a scoate România din criză. În consecinţă, demisionez din Partidul Democrat Liberal şi mă alătur grupului Partidului Social Democrat din Senat".

Roberta Anastase: „Iulian Bădescu s-a scos pe sine la licitaţie. A câştigat cine i-a dat mai mult!”

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, s-a declarat mulţumită de decizia luată de Bădescu, declarând că senatorul este omul interesului personal iar plecarea sa reprezintă o notă bună pentru PDL.

"Iulian Bădescu este un om al interesului personal. Dupa ce a fost ales şi s-a văzut cu sacii în căruţă mi-a spus că pe el îl interesează doar să-i fie lui bine şi familiei lui. Această alegere a fost făcută tocmai în acest sens. Plecarea lui din partid este o notă bună pentru PDL care nu i-a oferit avantajele materiale la care acesta a sperat. Iulian Bădescu s-a scos pe sine la licitaţie. A câştigat cine i-a dat mai mult. Nu vreau să comentez mai mult, pe moment"

Politic

Cristian Diaconescu a confirmat, oficial, hotărârea de a-şi da demisia din Partidul Social Democrat şi a se alătura grupului independenţilor condus de Gabriel Oprea. Demisia lui Diaconescu vine după un megascandal mediatic în care, conform dezvăluirilor unor jurnalişti bucureşteni, omul politic a fost monitorizat, la ordinul unor colegi de partid, în mod repetat, chiar cu câteva zile înainte de Congresul PSD. Vă amintim că Diaconescu a figurat, iniţial, pe lista candidaţilor pentru preşedinţia PSD, retrăgându-se, în mod ciudat, în ultimul moment din cursa pentru ocuparea fotoliului de lider al PSD. Cristian Diaconescu a declarat, ieri, că, dacă se confirmă zvonul legat de faptul că a fost urmărit din ordinul unor colegi de partid, îşi va da demisia din PSD. Astăzi, fără să dea explicaţii, omul politic a făcut pasul următor: trecerea la independenţii conduşi de Gabriel Oprea. 

Politic

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au demisionat din PSD şi intenţionează să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea. Cunoscut sub numele de “Micki Şpagă”, fostul parlamentar prahovean Şerban Mihăilescu consideră că "s-a încheiat o etapă din viaţa PSD" şi că în ultima vreme experienţa sa nu a mai fost folosită de partid. "S-a încheiat încă o etapă din viaţa Partidului Social Democrat  la care am participat din toată inima", a explicat Mihăilescu.

El le-a urat succes colegilor săi şi a anunţat că se alătură grupului lui Oprea. "L-am primit pe Gabi Oprea, în urmă cu mulţi ani, în PSD, am lucrat cu el, şi în Executiv şi în partid. Este un om care mă respectă şi pe care îl respect. Pentru mine, la vârsta mea, este o nouă provocare să particip la o nouă construcţie politică. Într-adevăr, acum interesul naţional presupune ieşirea din criză economică. Sunt un om care, cu bune, cu rele, îşi iubeşte ţara", a mai precizat Mihăilescu. Atât Şerban Mihăilescu cât şi celălalt dezertor, Ioan Munteanu, au subliniat faptul că demisia lor nu are legătură cu Congresul PSD, traseul politic neavând nicio legătură cu alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al PSD.

Politic

Jurnalistul Victor Ciutacu a publicat, pe blogul său, o înregistrare cu Marian Vanghelie în care acesta îi înjură pe "trădătorii" care părăsesc corabia lui Geoană. 
“Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică. Dă-l în p...mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă "aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!" Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele", spune Vanghelie în înregistrarea postată pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu.

 

Politic

Conform reporterilor cotididianul.ro, Ion Iliescu, peşedintele de onoare al PSD, a anunţat că se va retrage din toate funcţiile deţinute în Partidul Social Democrat, confirmându-şi, oficial, decizia, sâmbătă, la Congresul Naţional al PSD. Odată cu scandalul izbucnit cu ocazia telenovelei măsluirii alegerilor interne din PSD, tot mai multe persoane îşi anunţă decizia de a se retrage chiar din partid. Gurile rele spun că, în acest moment, este posibil ca partidul să se dezintegreze. O altă variantă susţinută de membri PSD este o nouă strategie a grupării anti-Geoană de a sabota candidatura actualului preşedinte, prin susţinerea, la Congresul PSD, a candidatului Victor Ponta. Revenim cu amănunte.

Joomla SEF URLs by Artio