Politic

Politic

Alegerile parlamentare aduc reconfigurări şi în Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Ploieşti, în condiţiile în care doi actuali consilieri, ambii preşedinţi de filiale judeţene, sunt pe poziţii eligibile pentru a deveni deputaţi. La CJ, după ce fostul preşedinte Bogdan Toader va deveni parlamentar, PSD va rămâne cu 4 dintr-un total de 36 de consilieri.

Read more: Reconfigurări după alegerile parlamentare, în Consiliul Local Ploieşti şi Consiliul Judeţean
Politic

 

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Dan Nicodim, a comentat demisia lui Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru, apreciind că acesta a ajutat ţara să treacă printr-o "criză teribilă".

Read more: Dan Nicodim, viceprimarul Ploieștiului, reacție după demisia lui Orban: României îi va lipsi un...
Politic

Pentru un mandat de deputat întreg sunt necesare 9% din voturi. Conform rezultatelor pe județ, PSD are trei mandate, PNL - trei, USR - unul și AUR - unul. Acestora li se vor adăuga trei mandate, la redistribuire.

Read more: REZULTATE FINALE în Prahova, pentru Camera Deputaților. Cine ajunge în Parlament
Politic

PSD a câștigat alegerile, în Prahova, la mică distanță distanță de al doilea clasat, PNL. Însă liberalii pot sta liniștiți, din perspectiva alianței cu USR-Plus. Împreună, locurile 2 și 3 adună peste 45% din voturi la Senat și peste 42% la Camera Deputaților.

Read more: REZULTATE PRAHOVA: Cum s-a votat în județ, la alegerile parlamentare
Politic

Candidaţii care au deschis listele pentru Senat sau Camera Deputaţilor ale PNL, PSD şi Pro România în Prahova au transmis primele mesaje publice după închiderea urnelor, vorbind despre obstacolele întâlnite în această campanie electorală, despre prezenţa scăzută a alegătorilor şi despre primele rezultate indicate de sondaje.

Read more: Primele reacţii ale candidaţilor din Prahova după alegerile parlamentare din 6 decembrie
Politic

Într-un mesaj public transmis vineri după-amiază, Bogdan Toader, președintele PSD Prahova și candidat pentru un mandat în Camera Deputaților, i-a îndemnat pe alegătorii din județ să iasă la vot în număr cât mai mare, pe 6 decembrie.

Read more: Mesajul lui Bogdan Toader, pentru alegători, cu două zile înainte de parlamentare: "Este crucial...
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, candidat pentru Senat din partea organizației județene, la alegerile din 6 decembrie, a punctat cele cinci priorități pe care le are formațiunea politică pe care o reprezintă. Potrivi acesteia, politicienii social-democrați șe bazează pe profesioniști în domeniul sănătății publice, în adoptarea și aplicarea măsurilor necesare în criza momentului, cea generată de pandemia Covid.

Read more: Laura Moagher: "România are nevoie de un guvern competent, nu de o criză politică generată de...
Politic

<iframe width="560" height="315" src="/

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Liderul social-democraților prahoveni a discutat în cadrul emisiunii moderată de jurnalistul Victor Preda, despre alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 6 decembrie 2020, exprimându-și speranța că prezența mare la vot ar oferi următorului for legislativ legitimitatea necesară în fața cetățenilor României. Totodată, Toader, care ocupă și locul 1 pe lista candidaților PSD Prahova pentru Camera Deputaților, a abordat și subiectul legat de măsurile de prevenție în contextul pandemiei Sars CoV-2. „Măsura închiderii școlilor afectează întreaga societate, această decizie a fost luată fără consultarea specialiștilor în domeniu”, a declarat Bogdan Toader la Actualitatea TV.

 

Joomla SEF URLs by Artio