PNL Prahova adepus miercuri listele de candidatură pentru alegerile parlamentare. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este una dintre surprizele de aici. Aflat pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, el a vorbit astăzi despre atuurile pe care le are Partidul Naţional Liberal şi despre obiectivele asumate de actuala guvernare.

 

Preşedintele PNL Prahova, actualul senator Iulian Dumitrescu, în curând preşedinte al Consiliului Judeţean, a prezentat candidaţii aflaţi pe primele poziţii, insistând pe prezenţa unui fost ministru al Transporturilor, Alex Nazare, şi a doi secretari de stat din acelaşi minister, Adrian Dupu şi Dragoş Preda. "Avem o listă pe care sperăm ca prahovenii să o aprecieze. (...) După cum vedeţi, tot vorbim de transporturi, secretari de stat, miniştri, poate o să se aşeze lucrurile mai bine pe viitor şi în privinţa transporturilor în Prahova. Sloganul Partidului Naţional Liberal, «Dezvoltă România», ne duce cu gândul la ce am avut în campania de la locale, «Construim Împreună» şi «Prahova pe primul loc». Sperăm, cu echipa aceasta puternică, să aducem Prahova pe primul loc şi să facem multe lucruri pentru prahovei", a declarat Iulian Dumitrescu.

Deputatul Roberta Anastase deschide lista de candidaţi la Senat şi a anunţat că, după rezultatele obţinute în 2019 la europarlamentare şi prezidenţiale şi în acest an la locale, PNL Prahova ţinteşte primul loc la alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc pe 6 decembrie. La rândul său, Cătălin Predoiu, primul pe lista de deputaţi, a vorbit despre atuurile formaţiunii: "Sunt extrem de onorat de decizia PNL Prahova de a mă coopta şi de a susţine o candidatură pentru funcţia de deputat. La rândul meu, sunt gata să răspund cu toată competenţa şi experienţa mea şi să fac o campanie pe măsura reputaţiei acestei organizaţii, una dintre cele mai puternice din Partidul Naţional Liberal. Nu sunt la prima campanie, am acumulat ceva experienţă în ultimii ani, ştiu să-mi asum sarcinile de campanie şi să fiu un om de echipă. Pot să duc şi responsabilităţile de ministru, dar ştiu şi ce trebuie să facă un candidat. Sunt gata să fac toate aceste lucruri pentru organizaţie şi pentru prahoveni. Este şi o coincidenţă fericită, pentru că, în virtutea obligaţiilor de la Minister, m-am ocupat recent de un obiectiv de investiţii, Palatul de Justiţie, care a început cu foarte mulţi ani în urmă şi sunt fericit că se va finaliza în perioada următoare, am alocat suma de 30 de milioane de lei pentru lucrări şi dotări. Acest obiectiv de investiţii se înscrie în linia despre care vorbea domnul preşedinte (n.r. al organizaţiei judeţene, Iulian Dumitrescu) şi despre care discuta şi premierul, de dezvoltare şi de fructificare a potenţialului pe care ţara noastră îl are, de a creşte nivelul de trai al oamenilor şi de a reduce decalajele dintre standardele de trai din sânul Uniunii Europene. Este important să recuperăm aceste decalaje şi Partidul Naţional Liberal are competenţa necesară pentru a duce la îndeplinire şi la nivel parlamentar şi la nivel guvernamental acest obiectiv fundamental. Este atuul principal al PNL, şi experienţă, şi tinereţe, şi competenţă, niciun alt partid nu poate oferi aceste calităţi necesare pentru o bună guvernare şi o bună activitate parlamentară".

Senat

Nr. Crt

Numele

Prenumele

Profesia

1

ANASTASE

ROBERTA-ALMA

Sociolog

2

NAZARE

ALEXANDRU

Absolvent Științe Politice și Administrative

3

PATRICHI

BIANCA-MARIA

Absolvent Științe Politice

4

CIOLAC

DAN

Inginer

5

ȚAGA

GABRIEL

Matematician

6

MĂCHIȚESCU

MARIAN

Economist

7

DUMITRU

IONUȚ-NICOLAE

Inginer

Camera Deputaților

Nr. Crt

Numele

Prenumele

Profesia

1

PREDOIU

MARIAN-CĂTĂLIN

Avocat

2

IONESCU

GEORGE

Inginer

3

ROȘCA

MIRCEA

Economist

4

PRIȘCĂ

RĂZVAN-SORIN

Jurist

5

DUPU

ADRIAN

Jurist

6

PREDA

DRAGOȘ-COSMIN-LUCIAN

Analist Politic

7

TEJU

SORIN

Jurist

8

IONICĂ

EUGEN

Economist

9

TUDORAN

LORIN-GABRIEL

Inginer

10

NICOLESCU

NICOLAE

Inginer

11

PANDELE

COSMINA RAMONA

Economist

12

TUDORA

DORIN

Inginer

13

PĂTRAȘCU

ANDREI-IONUȚ

Funcționar Public

14

CONSTANTIN

RĂZVAN-CONSTANTIN

Jurist

Joomla SEF URLs by Artio