Purtătorul de cuvând al Partidului Social Democrat, senatorul de Prahova Radu Oprea, a anunţat astăzi că formaţiunea va contesta în instanţa de contencios-administrativ actul normativ prin care Guvernul a impus închiderea magazinelor, în anumite localităţi, la ora 18.00. Social-democraţii argumentează că măsura va genera şi mai multă aglomeraţie şi, automat, va afecta lupta anti-COVID în loc s-o ajute.

"În afară de critici e nevoie şi de acţiune. Partidul Social Democrat va acţiona în contencios-administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîtu de a închide magazinele la ora 18.00. Şi aţi văzut, ca argumente, şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta, sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură, l-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi oameni care spun că este o măsură aberantă, ilogică, a fost prost comunicată şi aţi văzut urmările. Cred că exemplul cel mai bun este să ne amintim ce s-a întâmplat în starea de urgenţă când au avut pensionarii program limitat. Ce s-a întâmplat atunci? Toată lumea s-a înghesuit ca să-şi facă aprovizionarea, a fost înghesuială şi în mijloacele de transport, şi în magazine. Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu o astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice, pentru că avem alte obiceiuri de consum", a declarat senatorul Radu Oprea.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe depresă organizate la sediul PSD Prahova, la care au participat deputatul Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, senatorul Radu Oprea, preşedintele PSD Ploieşti, senatorul Laura Moagher-Fulgeanu şi deputatul Rodica Paraschiv.

"Am sesizat şi în perioada precedentă, când au fost închise pieţele, că au fost multe persoane care s-au aglomerat în supermarketuri. Acest lucru se întâmplă când reducem acest timp, foarte mulţi oameni se vor duce în acelaşi timp pe un spaţiu restrâns, iar aceste aglomerări vor duce la propagarea virusului, nu este o măsură care să ajute. Este logic, o diminuare a timpului nu va ajuta, poate trebuia mărit programul, până la ora 23.00, astfel încât oamenii care puteau merge la acea oră să se ducă la cumpărături", a completat deputatul Bogdan Toader.

Joomla SEF URLs by Artio