Liderii USR Prahova au organizat, miercuri, o conferință de presă, în care au făcut referire la activitatea organizației și au anunțat înaintarea unei sesizări penale în legătură cu organizarea Târgului de Crăciun la Parcul Vest (VEZI DETALII). Jurnaliștii prezenți au remarcat, însă, absența deputatului USR de Prahova Dan Rădulescu. Liderii organizației au justificat că acesta ar fi fost informat, invitat și chiar obligat să participe, acuzându-l pe parlamentar că a lansat public atacuri împotriva formațiunii politice și anunțând, totodată, că acesta nu se va mai regăsi pe listele partidului, la viitoarele alegeri parlamentare. Reacția lui Dan Rădulescu nu a întârziat să apară.

 

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a transmis, într-un comunicat de presă, că, "la data organizării conferinței, a avut loc ședința Camerei Deputaților, având pe ordinea de zi mai multe proiecte importante dintre care dublarea alocației pentru copii, motiv pentru care nu aș fi putut fi prezent la cabinetul parlamentar din Ploiești, unde, de altfel, nu am fost invitat în mod direct".

Acesta a prezentat și un scurt bilanț al activității sale ca deputat de Prahova, în replică la acuzațiile colegilor de partid, privind lipsa sa de implicare: "Ca parlamentar USR, am depus 99 de propuneri legislative, 13 moțiuni, 35 de interpelări și sunt membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. Activitatea mea poate fi verificată pe site-ul Camerei Deputaților".

Dan Rădulescu a punctat că "participarea la activitățile filialei nu este o obligație statutară și nu poate prevala îndatoririlor de deputat, tocmai pentru că misiunea principală a acestuia este de a-și reprezenta alegătorii și pe toți cetățenii țării în Parlament".

"De-a lungul timpului, am participat la un număr mare de activități în cadrul USR Prahova, fiind și unul dintre membrii săi fondatori. Această participare a avut loc în limita timpului disponibil și prioritizându-mi activitățile din cadrul partidului în funcție de importanța și impactul lor asupra comunității. Din punctul de vedere al Statutului USR, Președintele Biroului Județean nu poate decide asupra încălcării normelor statutare de către un parlamentar. Dreptul la opinie este însă garantat de Constituția României, atât în ceea ce îi privește pe colegii mei care au luat cuvântul astăzi în cadrul conferinței de presă menționate, cât și pe mine. Am respectat întotdeauna munca fiecărui om, inclusiv a membrilor și simpatizanților USR și sunt convins că respectul este reciproc. Citându-l pe colegul meu, «e o chestie de bun simț să nu-ți ataci colegii», așadar mizez pe etica sa și nu voi considera atacuri la persoană referirile la «lipsa de bun simț» cauzate de poziția mea publică asupra evenimentelor recente din partid. Am fost și rămân un apărător al dreptului la libera exprimare, resping abuzurile și, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, continui să cred cu tărie în valorile democratice. Am intrat în politică pentru oameni, iar cea mai importantă activitate a mea de astăzi a fost votul pentru mărirea alocației copiilor, sperând că aceasta va contribui la combaterea sărăciei și îmbunătățirea calității vieții pentru zecile de mii de beneficiari ai măsurii care merită orice investiție pe care putem să o facem într-un viitor mai bun".

Liderii USR Prahova au susținut că activitatea la nivelul organizației este o acțiune pe bază de voluntariat, iar fiecare membru USR, fiecare parlamentar se implică "atât cât consideră". Aceștia au susținut că deputatul USR Prahova a fost invitat la conferință, ca de altfel toți colegii, iar evenimentul a fost anunțat pe grupurile interne. Aceștia au susținut că "domnul deputat este într-un fel obligat să participe la astfel de evenimente". La întrebarea jurnaliștilor, referitoare la o nouă candidatură a lui Dan Rădulescu din partea USR, reprezentanții organizației au arătat că membrii decid și că acesta nu se va mai regăsi pe liste, la următoarele alegeri parlamentare.

Joomla SEF URLs by Artio