Senatorul PNL de Prahova Roberta Anastase a depus un proiect pentru modificarea Legii locuinței, în sensul completării articolelor referitoare la locuințele de intervenție și locuințele de necesitate, astfel încât definițiile din actul normativ să fie adaptate și să răspundă nevoilor conturate în prezent, în contextul pandemiei.

“Nu putem ezita să luăm măsuri, atunci când realitățile impun modificări legislative urgente!Astfel, am decis depunerea unei inițiative legislative care vizează, în primul rând, acordarea de locuințe pentru personalul medical. În al doilea rând, proiectul de lege stipulează posibilitatea primirii, de către cei îndreptățiți, a unei noi locuințe de necesitate, atunci când locuința acordată anterior trebuie demolată sau consolidată”, a anunțat parlamentarul de Prahova.

Legislația actuală se referă la locuința de intervenție drept locuința destinată “cazării personalului unităților economice sau bugetare care, prin contractul de muncă, îndeplinește activități sau funcții ce necesită prezența permanentă sau în caz de urgență în cadrul unităților economice”.

Senatorul de Prahova propune ca articolul să fie completat astfel încât să includă și personalul din unitățile sanitare. În contextul pandemiei, parlamentarul argumentează că “unul din cele mai solicitate domenii de activitate este cel sanitar, iar viața noastră, a tuturor depinde de pregătirea și viteza de reacție a cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu acest inamic nevăzut. (…) Dat fiind contextul epidemiologic dificil care necesită măsuri urgente și în domeniul asigurării fondului locative pentru personalul medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19, apreciem că modificarea propusă vine ca o completare a cadrului normative existent în prezent”.

Cea de-a doua completare se referă la locuințele de necesitate definite ca locuințe destinate “cazării temporare a persoanelor și familiilor ale căror locuințe au devenit inutilizabile în urma unor catastrofe naturale sau accidente sau ale căror locuințe sunt supuse demolării în vederea realizării de lucrări de utilitate publică, precum și lucrărilor de reabilitare ce nu se pot efectua în clădiri ocupate de locatari”. „În caz excepțional, atunci când însăși locuința de necesitate deja repartizată beneficiarilor săi prezintă o stare avansată de degradare, consiliul local poate aprecia ca măsură de intervenție demolarea construcției respective și acordarea unei alte locuințe cu destinație de necesitate beneficiarilor săi deja existenți”, se arată în proiectul inițiat de senatorul PNL de Prahova Roberta Anastase.

Joomla SEF URLs by Artio