Senatorul de Prahova Emanoil Savin, ales în urmă cu patru ani pe listele PSD, candidează acum pentru un loc de deputat din partea Partidului Ecologist, după ce nu a mai găsit loc la social-democraţi. Candidatura din partea PER a fost depusă la Biroul Electoral în ultima zi de depuneri.

 

Savin a avut în ultimii ani un traseu politic greu de urmărit. A fost primar PDL la Buşteni, apoi a trecut la PSD şi a câştigat un mandat de senator. La finalul lui 2019, parlamentarul a trecut la PNL, cu un discurs public în care îl acuza pe Liviu Dragnea pentru ducerea partidului pe o traiectorie greşită, după ce anterior a avut o relaţie foarte strânsă cu fostul lider social-democrat. La liberali nu s-a reacomodat prea bine, plecând după mai puţin de două luni, cu surse din partid precizând că senatorul ar fi fost nemulţumit că n-a fost lăsat să coordoneze activitatea politică pe colegiul de pe Valea Prahovei, conducerea PNL Prahova preferându-l pe Mircea Roşca. A urmat o perioadă uşor tulbure, în care s-a zvonit că Emanoil Savin ar fi "cochetat" cu Pro România, pe lângă statutul de independent, înainte ca liderii PSD Prahova să-i anunţe revenirea în partid. O mare surpriză a venit la alegerile locale, când în Buşteni, oraş considerat fief PSD, a câştigat candidatul susţinut de PNL, înfaţa celui susţinut de PSD şi Emanoil Savin. Şi aşa ajungem cu povestea la zilele noastre. Mirecuri, PSD Prahova a depus listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, iar senatorul Savin nu s-a aflat pe ele. În ultima zi de depunere au apărut, în schimb, şi listele de candidaţi ale Partidului Ecologist Român.

Pe acelaşi subiect: 

Emanoil Savin deschide lista PER la Camera Deputaţilor. Pe locul al doilea apare fostul deputat PP-DD Gabriela Anghel, iar pe trei este George Naftan, candidatul formaţiunii pentru Primăria Ploieşti la alegerile locale din septembrie. La Senat, primul pe listă este fostul senator PP-DD şi PSD Dan Aurel Ioniţă.

Joomla SEF URLs by Artio