Patru candidaţi independenţi s-au înscris în competiţia pentru alegerile parlamentare din Prahova, toţi patru pentru Camera Deputaţilor, unde sunt puse la bătaie 11 mandate în judeţ. Printre aceştia se numără şi subprefectul Maria Mihaela Duţă.

 

Aceasta şi-a depus dosarul de candidatură în ultima zi, la Biroul Electoral Judeţean. Candidatura a surprins pe multă lume, stârnind totodată şi o dezbatere dacă se respectă sau nu statutul de apolitic asociat, prin lege, funcţiei de subprefect sau prefect. Maria Mihaela Duţă este de profesie jurist, a devenit subprefect de Prahova odată cu instalarea guvernării Orban şi, potrivit surselor din mediul politic, a fost susţinută pentru această funcţie de organizaţia PMP Prahova.

Alţi trei candidaţi independenţi concurează la alegerile aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Fostul deputat Mihai Apostolache, conferenţiar universitar în cadrul UPG Ploieşti şi doctor în drept, şi-a depus candidatura miercuri, anunţând că a strâns peste 8.000 de semnături. El este susţinut în această campanie de Partidul Prahova în Acţiune. Jurnalistul Virgil Rădulescu şi avocatul Bogdan Dumitru, cel care a reprezentat comuna Gornet în litigiul intentat după carantinare, concurează de asemenea pentru locuri în Camera Deputaţilor.

Joomla SEF URLs by Artio