Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii UE, informează BBC. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anunţat, pe Twitter, că liderii UE au aprobat acordul privind Brexit prezentat de Guvernul condus de Theresa May.

 

donald tusk iesire uk din EUDonald Tusk a precizat că cei 27 de lideri ai UE au aprobat acordul după mai puţin de o oră de discuţii. Înainte de întâlnirea de la Bruxelles, liderii UE au cerut britanicilor să susţină acordul privind Brexitul, negociat de Guvernul condus de Theresa May. “Acum este momentul pentru ca toţi să-şi asume responsabilitatea”, a declarat Michel Barnier, negociatorul-şef, înaintea reuniunii de la Bruxelles.

 

Acordul trebuie să fie aprobat de Parlamentul britanic. Consensul de la Bruxelles intervine la 18 luni după începutul negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, după activarea Articolului 50 din Tratatul de la Roma în urma rezultatului referendumului din 2016. Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

Joomla SEF URLs by Artio