În 2002, jurnalistul american Daniel Pearl a fost ucis brutal.  Curtea Supremă din Pakistan a respins acum recursurile împotriva eliberării primului suspect condamnat.  Familia lui Pearl vorbește despre o „farsă”.

 

În asasinarea jurnalistului american Daniel Pearl, Curtea Supremă pakistaneză a eșuat în încercarea de a opri eliberarea primului suspect condamnat. 

Judecătorii au decis că Ahmed Omar Saeed Sheikh, de origine britanică, nu a comis o crimă în acest caz, a declarat avocatul inculpatului, Mahmud Sheikh. 

Prin aceasta, Curtea Supremă a respins contestațiile formulate de procuratura împotriva unei hotărâri identice a unei instanțe inferioare. 

O sentință de moarte împotriva șeicului și sentințele împotriva a trei co-inculpați au fost deja anulate în aprilie.  Curtea din provincia Sindh a constatat condamnarea pentru crimă pe baza unor dovezi eronate.

 În decembrie, o instanță a dispus eliberarea celor patru bărbați.  După critici dure din partea Statelor Unite, procurorul pakistanez a contestat hotărârea la Curtea Supremă.  Curtea Supremă a respins acum recursul.

Sursa: spiegel.de

Sursa foto: Getty Images

Joomla SEF URLs by Artio