Guvernul britanic vrea să extindă campania de testare anti-Covid și intenționează ca, de vineri, fiecare englez să beneficieze, săptămânal, gratuit, de două teste rapide Covid.

Kiturile, care pot da rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la centrele de testare, în farmacii şi prin poştă, anunță BBC, citat de News.ro. Testele sunt oferite deja în şcoli şi familiilor elevilor şi celor care trebuie să îi părăsească locuinţele pentru a merge la serviciu.

În opinia ministrului britanic al Sănătăţii a spus că această măsură va ajuta la prevenirea apariţiei de focare, având în vedere că restricţiile vor fi relaxate. Cei care se opun programului cred că este vorba doar despre o risipă „scandaloasă” de bani, considerând că aceste teste nu sunt relevante.

Prim-ministrul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu membrii Cabinetului pentru a semna noua etapă de relaxare a măsurilor din Anglia, începând cu 12 aprilie. Magazinele neesenţiale vor fi redeschise şi localurile vor putea să îşi servească clienţii în aer liber. „Pe măsură ce progresăm cu programul de vaccinare şi având în vedere că urmează, cu precauţie, să relaxăm restricţiile, testarea rapidă regulată este şi mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus acesta, despre extinderea testării.

Până în prezent, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 4,35 de milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 126.800 de decese asociate. Peste 31,5 milioane de oameni au primit cel puţin o doză de vaccin.

Citiți mai multe pe news.ro.

 

Foto: Reuters

Joomla SEF URLs by Artio