Știri internaționale

Știri internaționale

Prezența la urne, în primele 24 de ore de vot în străinătate, a crescut cu peste 20% față de același interval ala primului tur de scrutin, potrivit cifrelor publicate de Biroul Electoral Central. Un prim incident major, care nu a afectat însă procesul de votare, a fost raportat din Italia.

Read more: PREZIDENȚIALE: Prezență în creștere, în secțiile din străinătate, față de primul tur. Autoritățile...
Știri internaționale

Numărul românilor care şi-au exprimat dreptul de vot la alegerile prezidenţiale peste graniţă sare de 410.000, deja un record, în contextul în care este primul scrutin în care, pe lângă posibilitatea votului prin corespondenţă, secţiile din diaspora sunt deschise trei zile.

Read more: Peste 410.000 de români au votat deja la secţiile din străinătate sau prin corespondenţă
Știri internaționale

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, susține că are informații despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. Fostul primar al New York-ului nu a vrut să ofere, cel puțin deocamdată, mai multe detalii.

Read more: Avocatul lui Trump anunță dezvăluiri despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România
Știri internaționale

Ministerul Afacerilor Externe intenționează să organizeze, peste hotare, în jur de 800 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, fată de aproximativ 440, câte au funcționat la europarlamentare.

Read more: MAE vrea să dubleze numărul secțiilor de vot organizate în străinătate, la alegerile prezidențiale
Știri internaționale

Rovana Plumb va fi audiată de Comisia ENVI a Parlamentului European pentru postul de comisar european pentru Transporturi miercuri, 2 octombrie. Șansele de a fi validată pentru a deveni comisar european scad pe zi ce trece, mai ales în condițiile în care a ieșit la iveală faptul că există suspiciuni la Bruxelles chiar și asupra declarației de avere pe care a depus-o la Parlamentul European, din cauza unor împrumuturi pe care nu le-ar fi declarat.

Read more: Propusă comisar european pentru transporturi, Rovana Plumb e somată să lămurească "misterele" din...
Știri internaționale

O explozie puternică a zguduit, luni seară, campusul din Kabul în care își desfășoară activitatea și Ambasada României, marcând începutul unui asalt de câteva ore al cărui bilanț, până la acest moment, este de 16 morți și 120 de răniți.

Read more: Ambasada României la Kabul, ținta unui atac terorist soldat cu 16 morți și 120 de răniți. Printre...
Știri internaționale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a anunţat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 17 - 20 august 2019, există risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie pentru districtele Braganca, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Faro, precum şi pentru zonele adiacente acestor districte.

Read more: Atenţionare de călătorie pentru Portugalia, emisă de MAE din cauza incendiilor de vegetaţie
Joomla SEF URLs by Artio