Știri internaționale

Știri internaționale

Autoritățile britanice au anunțat noi restricții privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în contextul pandemiei de COVID-19.

Read more: În Marea Britanie se va mai intra doar cu test Covid negativ. Măsura este în vigoare vineri
Știri internaționale

Protestele pentru susținerea lui Donald Trump, în ziua certificării victoriei lui Joe Biden la alegerile pentru funcția de președinte al Statelor Unite, au degenerat, culminând cu violențe în zona Capitoliului, în timpul sesiunii Congresului american. Patru persoane au murit și peste 50 au fost arestate.

Read more: Stare de urgență la Washington. Patru persoane au murit în timpul violențelor de la Capitoliu
Știri internaționale

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat luni seara că întreaga Anglie intră în lockdown, iar școlile se închid, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei de coronavirus. Acest nou „lockdown” este la fel de strict precum cel din primăvară, de la începutul pandemiei. Oamenii vor avea voie să iasă din case doar cu motive întemeiate, magazinele neesențiale, teatrele, cinematografele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, localurile și școlile se vor închide până cel puțin la jumătatea lunii viitoare.

Read more: Premierul britanic anunţă carantină totală pentru Anglia, din cauza noului val de coronavirus
Știri internaționale

Turcia, unde în prezent sunt valabile restricții dure pentru prevenirea răspândirii Covid, introduce, de luni, o nouă măsură. Nimeni nu va mai putea intra în țară fără a prezenta un test negativ pentru Covid, iar persoanele care vin din anumite regiuni vor fi obligate, suplimentar, să stea și în carantină.

Read more: Turcia solicită, de luni, test Covid negativ la intrarea în țară (update)
Știri internaționale

După 1 ianuarie, mai multe categorii de români vor avea nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit al Marii Britanii. Obținerea acesteia va fi impusă pentru cei care au de gând să stea acolo mai mult de șase luni, inclusive pentru a lucre sau la studii, dar și pentru persoanele cu cazier judiciar, indiferent de durata șederii.

Read more: Cine va avea nevoie de viză, de la 1 ianuarie, pentru a călători în Marea Britanie. Noile...
Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că, începând din noaptea de marți spre miercuri, a fost reluată, parțial, circulația dinspre Marea Britanie spre Franța.

Read more: Circulația dinspre Marea Britanie spre Franța, reluată parțial și doar cu test Covid negativ
Știri internaționale

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a emis, miercuri, o atenționare ca urmare a deciziei autorităților de a institui nivelul maxim de alertă în anumite regiuni, inclusiv la Londra.

Read more: Restricții dure valabile de astăzi, în mai multe regiuni din Marea Britanie, pe fondul creșterii...
Știri internaționale

Cel puțin șase oameni au fost răniți la New York de o mașină al cărei șofer a intrat intenționat în ei. Incidentul a avut loc în Manhattan, în timpul unei manifestații pentru apărarea drepturilor persoanelor de culoare.

Read more: O şoferiţă a intrat cu mașina în mulțime şi a accidentat mai mulţi oameni, la o manifestație Black...
Joomla SEF URLs by Artio