Știri internaționale

Știri internaționale

Armata germană face pregătiri pentru a asista autoritățile civile, în cazul în care aceastea ar fi depășite de un potențial număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Ministrul apărării, Annegrett Kramp-Karrenbauer a declarat că sute de rezerviști medicali au fost deja contactați și că militarii ar putea proteja infrastructura critică, distribui echipamente medicale și măști, dacă va fi necesar.

Read more: Germania are 28.000 de paturi de terapie intensivă și vrea să ajungă la 50.000. Armata face...
Știri internaționale

Autoritățile italiene au anunțat sâmbătă seară un nou bilanț dramatic: în ultima zi au murit 793 oameni din cauza infectării cu noul coronavirus. Este cel mai grav bilanț din peninsulă de la izbucnirea pandemiei.

Read more: Situație dramatică: 793 de oameni au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore în Italia
Știri internaționale

Germania va transforma hoteluri şi alte incinte în spitale pentru a disponibiliza capacităţi de primire în serviciile de terapie intensivă unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul federal citat de presa internațională.

Read more: Germania va transforma unele hoteluri în spitale. A fost depășit pragul de 10.000 de infectări cu...
Știri internaționale

Lupta împotriva noului coronavirus este ''cea mai mare provocare'' pe care a cunoscut-o Germania după al Doilea Război Mondial, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel.

Read more: Germania se confruntă cu "cea mai mare provocare" de după Al Doilea Război Mondial, spune Angela...
Știri internaționale

Istoricul și scriitorul Yuval Noah Harari, autorul volumelor „Homo Sapiens”, „Homo Deus” și „21 de lecții pentru secolul XXI”, a discutat, într-o intervenție la CNN, subiectul legat de noul virus și pericolul în care se află omenirea. Yuval Noah Harari a obţinut doctoratul în istorie la University of Oxford şi este profesor de istorie universală în cadrul Departamentului de Istorie al Universităţii Ebraice din Ierusalim. Cartea sa Sapiens, publicată iniţial în Israel în 2011, a fost tradusă în peste patruzeci de limbi.

Read more: VIDEO Yuval Noah Harari: „Aceasta este cea mai mare epidemie din ultima sută de ani. Ce se...
Știri internaționale

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire, timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, scrie sâmbătă express.co.uk, citând postul de televiziune ITV.

Read more: Anglia, măsuri ca pe vreme de război. Persoanele de peste 70 de ani, 4 luni în izolare strictă în...
Joomla SEF URLs by Artio