Noi acțiuni au fost organizate vineri, în județ, în special pentru verificarea respectării măsurilor specifice pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

IJP Prahova a anunțat că 298 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public.

"În cadrul activităților au fost verificate 50 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 344  persoane și verificate în total 192 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică, 31 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depășind  20.000 de  lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional și o persoană căreia i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie ce depășește 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat", a informat IJP Prahova.

Activitățile de acest gen vor continua în perioada următoare, efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate. Premierul Ludovic Orban a cerut, în această dimineață, să verifice în special piețele și târgurile, cluburile, terasele și restaurantele, dar totodată să supravegheze locurile de joacă, locuri care, oficial, sunt încă închise (VEZI DETALII).

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries