Câțiva dintre elevii Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiești au "furat" startul și au mers la școală mai devreme de data începerii oficiale a cursurilor. Motivul a fost, însă, unul deloc de ignorat. Aceștia au organizat un interviu cu avocatul Răzvan Stănciulescu, președintele asociației "Prahova în Acțiune", o organizație nu foarte veche în peisajul județean, dar cu numeroase acțiuni și proiecte de impact pe plan administrativ, social și educațional.

 

În pragul începerii noului an școlar, avocatul ploieștean a acceptat provocarea lansată de membrii echipei EuroCuza, de a le acorda elevilor colegiului un interviu.

"Pe baza întrebărilor adresate, dânsul ne-a împărtășit viziunea sa asupra rolului educației în societate. Din perspectiva propriei experiențe de viață, dânsul a definit educația ca fiind un set de unelte, indispensabil existenței și evoluției - acestea concurează atât la dezvoltarea vieții personale, cât și la modelarea caracterului și implicit, a spiritului civic. Prin rememorarea unor episoade de viață, dumnealui ne-a demonstrat că o cultură generală temeinică pune în valoare orice persoană. În egală măsură, dânsul subliniază că prin cultivarea simţului observației, putem descoperi soluții pentru probleme dificile ale profesiei și vieții. Dialogul cu domnul avocat ne-a ajutat totodată să ne conturăm ideea că rolul cel mai important al vieții unui om este acela de a se angaja în rezolvarea problemelor sociale ale comunității. El ne-a îndrumat să descoperim că și cele mai puțin vizibile profesii sunt verigi importante în lanțul nevoilor colective. De aceea, fiecare om, indiferent de profesia pe care o practică, trebuie respectat și prețuit de către ceilalți. În final, interviul s-a terminat într-o notă veselă. Subiectul discuției ne acaparase cu desăvârșire, iar părerile se îmbinau în continuare într-un cerc al dezbaterii constructive", au rezumat membrii echipei EuroCuza.

Răzvan Stănciulescu este avocat și președintele asociaţiei “Prahova în Acţiune”, inițiatorul unor proiecte de mare succes în comunitatea județului, printre care “CoderDojo”(proiect educaţional, unde liceeni predau copiilor din oraş lecţii de programare la nivel de începător într-un cadru organizat şi controlat), “Tocuri pe biciclete” (ajuns ediţia III-a, evenimentul promovează sportul, în circumstanţe neaşteptate – participanţii fiind îmbrăcaţi elegant), “Eu observ” (platforma online ce ajută la bună desfăşurare a alegerilor electorale în judeţul Prahova, aducând observatori, care se înscriu online, la urnele de vot).

Însă nici cei care au stat față în față cu Răzvan Stănciulescu nu se lasă mai prejos. La începutul acestei luni, Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" Ploiești a anunțat înscrierea în cadrul Concursului Național pentru Licee- EUROSCOLA, ediția a XII-a, 2019-2020, cu proiectul "Educația schimbă vieți", derulat în perioada 24 iunie- 24 octombrie 2019.

Scopul concursului lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), este de a valorifica experiențele elevilor acumulate în cadrul acestui demers și de a contribui astfel la conștientizarea rolului educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean, precum și asigurarea prosperității economice durabile, prin conceperea și implementarea unei campanii de informare și conștientizare a beneficiilor pe plan personal și la nivelul comunității.

Echipa Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" Ploiești dorește că prin proiectul "Educația schimbă vieți" să îndeplinească următoarele obiective:

  1. o mai bună înțelegere asupra rolului învățăturii în toate tipurile de educație, formală, non-formală sau informală
  2. susținerea de activități educative și care să încerce să convingă și să atragă atenția asupra rolului educației
  3. asigurarea prosperității și îmbunătățirea societății prin campaniile de informare din cadrul proiectului
  4. lărgirea orizonturilor elevilor, cetățenilor și participanților la activități în ceea ce privește succesul în viață datorat educației
  5. acordarea unui impuls celor din medii defavorizate și susținerea lor pe plan școlar

Echipa Colegiului este formată din prof. Popescu Rodica- profesor coordonator, prof. Săvuță Irina Ema - profesor coordonator și elevii Alexe Mihnea, Apostol Andra, Bicu Radu, Bratu Diana, Dumitru Teodora, Ghelmez Teo, Gheorghe Ștefania, Ioniță Brândușa, Mareș Ciprian, Mihu Alexandra, Mogoș Maria, Nicolae Alexia, Nistor Iarina, Niță Ana Maria, Nițescu Beatrice, Oprișan Raluca, Păun Ștefania, Sasu Marius, Stoean Vlad, Stroe Teodora, Tătulescu Larisa, Țenescu Ștefania.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries