Poliţia Prahova a anunţat oficial că a primit 25 de sesizări cu privire la nereguli electorale, majoritatea încheiate fără amenzi sau dosare penale. Au existat, totuşi, şi trei infracţiuni, cea mai recentă fiind semnalată la Mizil, unde a fost deschis un dosar penal după ce membrii unei secţii de votare au votat acolo, deşi erau arondaţi în altă parte.

 

Primele două dosare penale ale zile fuseseră deschise la Măneciu, unde un membru al secţiei i-a oferit unei alegător trei buletine de vot în plus, împăturite printre cele patru pe care ar fi trebuit să le ofere în mod normal, respectiv la Băicoi, unde un alegător de 75 de ani a reclamat, la ieşirea din cabină, că a găsit un buletin de vot ştampilat dinainte. Al treilea dosar penal a fost deschis la Mizil şi vizează încălcarea articolului 387 din Codul penal, a anunţat purtătorul de cuânt al IPJ Prahova, Lavinia Radu, într-o conferinţă de presă organizată duminică la ora 17.00.

Pe acelaşi subiect: 

"În orașul Mizil, am fost sesizați de Biroul Electoral Județean despre faptul că membrii comisiei Secției 243 din Mizil și-au exercitat dreptul la vot în cadrul secției respective, deși nu erau înscriși în listele electrorale permanente la aceeași secție de votare. S-a relationat cu parchetul, se vor efectua cercetări în cadrul unui dosar penal conform articolului 387 din Cod Penal (fraudă la vot)", a transmis reprezentanta IPJ Prahova.

Pe acelaşi subiect: 

Totodată, a fost constatată şi o contravenţie, sancţionată cu o amendă de 2.000 de lei: "Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat continuă campania pe Facebook. Grupa operativă a verificat astectele sesizate, iar acestea s-au confirmat. Politiștii au aplicat o sancțiune la Legea 115/2015 litera ș".

Joomla SEF URLs by Artio