HIDRO PRAHOVA SA a înregistrat un consum foarte mare de apă, în mai multe localități din aria de operare, în special din mediul rural. Reprezentanții societății au lansat un apel către abonați, să reducă la minim și chiar să renunțe la utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit.

 

Conducerea HIDRO PRAHOVA SA recomandă ca, "pentru activitățile agricole specifice acestei perioade, să fie utilizată apa din alte surse (fântâni sau puțuri etc.), în scopul evitării situațiilor în care consumatorii aflați la capetele rețelelor să nu mai poată fi alimentați cu apă potabilă, existând inclusiv riscul ca furnizarea apei să fie oprită parțial în unele localități, pentru umplerea/reumplerea rezervoarelor".

"Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuite prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești, aceste prevederi fiind incluse în Regulamentul Cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (20 martie 2007). Potrivit prevederilor art. 229 din acest Regulament - «Utilizatorul este obligat: b) să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosinţă, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; c) să utilizeze apa numai pentru folosinţele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor»”, au mai subliniat reprezentanții HIDRO PRAHOVA SA.

Joomla SEF URLs by Artio