De Cristina Toma Cochinescu ați tot auzit, cu siguranță, în ultimii ani, în legătură cu Prahova și Ploiești, în special. Dacă numele vă sună cunoscut, dar nu știți cu ce domeniu să-l asociați, este probabil firesc. S-a implicat în multe și a făcut-o de fiecare dată bine, încât poate este greu să cuprinzi, pur și simplu, că o singură persoană poate activa cu succes în atâtea domenii.

 

Poate cel mai de impact proiect al Cristinei este cel derulat alături de Mihai Apostolache, prin Asociația "Prahova în Acțiune". Demersul a fost o mare provocare, recunoaște aceasta, deoarece era asociat cu unul politic. Dar oamenii s-au convins repede că nu este așa, ci un proiect menit să vină în sprijinul comunității prahovene acționând pe mai multe paliere, de la lupta împotriva poluării la acțiuni legate de administrație, educație, cultură, dezvoltare personală. În cadrul Asociației are funcția de vicepreședinte și colaborează, alături de mulți alți oameni deosebit de implicați și dedicați, cu Mihai Apostolache (președinte fondator), Răzvan Stănciulescu (președinte) și Dan Andrei Patrichi (vicepreședinte) - foto articol. Scopul lor este să atragă cât mai mulți adepți cu spirit civic, cu idei bune, cu energie pozitivă și dorință de schimbare, pentru a contribui la construirea unui mediu sănătos, din cât mai multe puncte de vedere, fiind ei înșiși parte din schimbare și exemple pentru cei din jur (vezi detalii despre "CojerDojo", "Pregătit pentru a realiza ceva măreț").

Până să ajungă aici, Cristina Toma Cochinescu și-a început drumul către frumos încă din școală, optând pentru Liceul de Artă, către care și-a îndrumat, cel puțin la început de drum, și cei patru copii ai săi. Ei sunt, de altfel, principala sa motivație de a face lucrurile să se schimbe în bine.

Printre proiectele de succes pe care le-a inițiat și derulat se numără "Ploieștiul în culori" - care a concretizat vechea sa dorință, a înființării unei altfel de grădinițe pentru copiii din municipiu, „Bazarul copiilor“ - ajuns în 2019 la a XIX-a ediție și un adevărat brand în domeniul evenimentelor pentru copii, „Tocuri pe biciclete“ - poate cea mai elegantă și inedită acțiune de protest împotriva poluării, plus spectacolele pe care Cristina le organizează și cărora reușește să le confere, de fiecare dată, un farmec aparte.

Cea mai nouă idee idee a sa, care capătă proporțiile unui proiect deosebit de ambițios, este realizarea unui parc de distracții pentru Ploiești.

Povestea Cristinei Toma Cochinescu este una complexă și frumoasă, ca și omul de la care mulți ar avea, probabil, câte ceva de învățat. Cel mai important este credința sa în puterea exemplului, puterea de a gândi lucrurile și apoi de a le transforma în realitate, cu totală implicare.

Întreaga poveste a unuia dintre oamenii speciali ai Ploieștiului o puteți citi pe observatorulph.ro.

Foto: Facebook/ Prahova în Acțiune

Joomla SEF URLs by Artio