Operatorul de salubritate al Ploieștiului, Rosal, a publicat graficul după care derulează colectarea selectivă a deșeurilor, pe raza municipiului Ploiești.

 

Reprezntanții Rosal le reamintesc cetățenilor că sunt interzise amestecarea deșeurilor, respectiv abandonarea deșeurilor și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011.

PLASTIC/METAL

→ Se colectează în recipientul galben.

Prin presare se economisește spațiu!

Exemple:

DA: bidoane și cutii din plastic, folie de plastic, pungi din plastic, ambalaje de protecție din plastic, jucării de plastic, doze de băuturi, cutii de conserve, tacâmuri de bucătărie etc.

NU: produse combinate din metal și plastic, polistiren din construcții, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (de exemplu seringi folosite) ș.a.

HÂRTIE/CARTON

→ Se colectează în recipientul albastru.

Prin împăturire se economisește spațiu!

Exemple:

DA: reviste, ziare, maculatură, plicuri; cutii, fotografii, cartoane de ouă, cutii de pizza, cutii de carton de băuturi (tetrapack) etc. (se colectează uscate)

NU: hârtie și carton ce conțin reziduuri de mâncare, hârtie de ambalat lucioasă.

STICLĂ

→ Se colectează în recipientul verde.

Ambalajele din sticlă se clătesc înainte de debarasare.

Exemple:

DA: ambalaje din sticlă (fără capac), geamuri, borcane (fără capac), damigene, ambalaje din sticlă de la produse cosmetice etc.

NU: oglinzi, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldură etc.

Graficul integral valabil pentru municipiul Ploiești poate fi consultat aici.

Joomla SEF URLs by Artio