Reabilitat recent din fonduri private, după ce Primăria Ploiești, prin SGU, s-a dovedit incapabilă să aloce bani pentru siguranța copiilor, locul de joacă din Parcul Mihai Viteazul a fost vandalizat, o parte din mobilier fiind ruptă sau deteriorată vizibil. După ce că oricum nu construiesc nimic notabil, autoritățile locale dovedesc că nu sunt capabile nici măcar să asigure cu promptitudine mentenanța unui loc de joacă primit la cheie, prin sponsorizare.

 

Mobilierul din cadrul locului de joacă pune în pericol integritatea fizică a copiilor. Pe podul din lanț care asigură legătura dintre scări și toboganul principal, sistemul de prindere este aproape complet ieșit din lemn (Vezi foto), astfel orice micuț care se încumetă să folosească trecerea suspendată poată să cadă cu tot ansamblul.

 

Placa de cățărare conține câteva piese care nu mai sunt fixate corespunzător, copiii fiind în pericol de a suferi o luxație în momentul în care pun piciorul pentru a se sprijini la urcare. Mobilierul de mici dimensiuni pentru copiii de vârstă mai mică este pur și simplu rupt în bucăți, fiind evident că nu poate fi vorba despre o utilizare excesivă, ci ansamblul a suferit lovituri puternice ca să ajungă în asemenea hal. 

IMG 9727Locul de joacă a fost inaugurat în data de 10 octombrie 2018, acum mai puțin de două luni, fiind deschis oficial în prezența viceprimarului Ploieștiului, Cristian Ganea. Reprezentanții companiei Alinso Group, dezvoltatorii PWP - Ploiești West Park, au reconstruit, de la zero, întreg locul de joacă. Primăria a preluat administrarea locului modern primit gratuit și o administrează prin SGU.

Niciun reprezentant al autorităților nu pare să fi trecut prin zonă, nu există nici un avertisment prin care să se atenționeze utilizatorii asupra riscurilor sau să li se îngrădească accesul în zona podului suspendat. Nici Poliția Locală nu e de găsit prin zona care, oricum, este invadată de cerșetori sau de persoane dubioase care hărțuiesc părinții veniți cu copii în parc, cerând bani sau diverse bunuri.

Mai multe detalii despre modernizarea locului de joacă LINK AICI

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

IMG 9722
IMG 9723
IMG 9760
IMG 9685
IMG 9686
IMG 9718

 

Joomla SEF URLs by Artio