12 noi fluxuri/cabinete de vaccinare, în care va fi administrat serul produs de compania Moderna, s-au deschis marți, pe 6 aprilie.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că noile cabinete/fluxuri vor funcționa în Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1 cabinet), Ialomiţa (2 cabinete), Mureş (1 cabinet), Prahova (1 cabinet), Sălaj (1 cabinet), Teleorman (1 cabinet), Tulcea (2 cabinete).

"Cifrele de la ora 16:00 pentru cele 12 fluxuri arată astfel: 8.350 persoane au fost înscris pe lista de aşteptare; 6.159 persoane au fost notificate; 4.993 persoane au fost programate. Prin cele 12 fluxuri vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane. Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat dl premier Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate", a declarat oficialul pentru News.ro.

Cabinetul nou deschis în Prahova funcționează la Plopeni. “Încă din luna ianuarie  acestui an, Primăria Plopeni a depus toate eforturile pentru amenajarea și dotarea centrului de vaccinare și desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare. Începând din 6 aprilie, acesta  este oficial deschis. Centrul de vaccinare  a fost operațional  din luna martie  a acestui an, însă decizia de deschidere a aparținut CNCVA. Locația centrului  este clădirea  Cantinei Centrului de Plasament Plopeni, situată în b-dul Republicii, nr.10 B. Centrul de vaccinare va funcționa cu un personal alcătuit din 4 medici, 13 asistenți medicali și 5 registratori medicali. Imunizarea se va face numai cu vaccinul MODERNA. Pentru centrul de la Plopeni s-a început şi notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare,ţinându-se cont de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare. Beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil, în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial”, au transmis reprezentanții Primăriei Plopeni.

Joomla SEF URLs by Artio