Știri locale

Știri locale

luchian  2Doctorul Ion Luchian, senator pe colegiul 3 Prahova, a împărţit daruri persoanelor vârstnice din Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Boldeşti Scăeni. În cadrul vizitei sale din data de 6 decembrie, bătrânii i-au pus mai multe întrebări referitoare la diferite probleme de sănătate cu care se confruntă.

Read more: Senatorul Ion Luchian a împărţit daruri bătrânilor din Unitatea de Asistenţă Medico-socială...
Știri locale

busteni sarbatoriMii de beculețe s-au aprins în seara de Moș Niculae, în oraşul Buşteni, sub privirile entuziasmate a sute de copii și adulți, anunţă Primăria Buşteni prin intermediul unui comunicat de presă. Și Moș Crăciun și-a făcut apariția în mulțime, ceva cam devreme ce-i drept, și a împărțit daruri micuților care au fost cuminți, ajutat fiind chiar de primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin și de câteva crăciunițe.

Pentru prima dată în stațiunea de la poalele munților Bucegi a fost creat „orășelul lui Moș Crăciun". Mii de leduri au dat viață figurinelor: oameni de zăpadă, sania moșului trasă de reni, îngerași și evident bradul înalt, toate i-au fascinat pe micuții veniți special să vadă orașul împodobit pentru sărbătorile de iarnă. Emanoil Savin, împreună cu nepotul său, de numai un an, au apăsat butonul pentru a aprinde ghirlandele luminoase și figurinele care au împânzit parcul central.

busteni sarbatori savinSeara s-a încheiat cu un spectacol în aer liber, oferit de Grupul de copii "Mugur" din Câmpulung Muscel, iar cei care au înghețat de frig au primit vin fiert și ceai cald.

Știri locale

GAL valea cricovuluiAsociaţia Grupul de Acţiune Locală VALEA CRICOVULUI
Oraşul Urlați; str. 23 August; nr.9; judeţul Prahova

A N U N ȚĂ
prelungirea sesiunii 3/2013 pentru depunerea proiectelor

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală VALEA CRICOVULUI aduce la cunoştinţa prelungirea celei de-a treia sesiuni de depunere a proiectelor pentru anul 2013

Read more: GAL VALEA CRICOVULUI prelungeşte termenul pentru depunerea proiectelor
Știri locale

aniSurugiu Vasile Viorel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2009 – 29 august 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Viceprimar al Comunei Filipeştii de Pădure şi calitatea de membru în Consiliile de administraţie ale instituţiilor publice: Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure şi Liceul Tehnologic Filipeştii de Pădure, precum şi în cadrul S.C. Servicii Apă, Canal, Salubritate, Filipeştii de Pădure S.R.L., societate comercială înfiinţată de Comuna Filipeştii de Pădure. Acesta nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de [...] viceprimar [...] incompatibilă cu funcţia de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie [...] la societăţile comerciale [...] precum şi la instituţiile publice".

Știri locale

taiere de panglica manastirea varbilaJoi, 24 octombrie, în prezenţa oficialităţilor judeţene, reprezentanţii primăriei Iordăcheanu au inaugurat Ansamblul Medieval al fostei Mănăstiri Vărbila, ale cărui lucrări de restaurare au fost finalizate recent, cu fonduri europene, prin Consiliul Judeţean Prahova.

Read more: Renovarea Mănăstirii Vărbila s-a încheiat. Ansamblul Medieval păstrează elemente originale, din...
Știri locale

suporteri petrolul ploiestiPremierea fotbaliştilor Petrolului Ploieşti de la bugetul local a produs un adevărat cutremur în Primăria Ploieşti, scriu jurnaliştii de la observatorulph.ro. Angajaţii Direcţiei Economice au refuzat să-şi dea avizul pentru plata către Asociaţia Lupii Galbeni, condusă de fraţii Capră, a unei prime tranşe de 1,2 milioane de lei, considerând-o ilegală!

Integral, pe observatorulph.ro

Știri locale

CAINE BATRANCu prilejul Zilei international a animalelor, Asociaţia socio-culturală "Prahova Excelsior" (ASPE), în parteneriat cu Primăria orasului Sinaia şi cu instituţiile de învăţământ din oraş, organizează vineri, 4 octombrie 2013, ora 16.00, o manifestare interactivă intitulată "Prietenul meu necuvântător", la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale şi păsări de companie de pe Valea Prahovei.

Evenimentul va avea loc pe terenul de sport al Scolii generale G.Enescu din Sinaia şi va avea atât un scop educativ, prin sensibilizarea copiilor, tinerilor şi adulţilor în a cunoaşte, respecta şi proteja animalele şi mediul înconjurător, cât şi unul caritabil, de a contribui la adoptarea unor căţei abandonaţi şi la hrana celor abandonați.
Practic, va avea loc o paradă a păsărilor şi animalelor de companie, o expoziţie cu desene din viaţa necuvântătoarelor, se vor povesti întâmplări şi anecdote cu animale, iar specialiştii şi cunoscătorii vor dezvălui din secretele convieţuirii cu animalele de lângă casă. Cu acest prilej, doritorii vor putea obţine informatii despre condiţiile şi responsabilităţile privind adopţia unui căţel.
Cele mai fotogenice prezenţe ale necuvântătoarelor vor fi premiate cu diplome.
Intrarea se va face pe baza unui bilet nonformal de intrare, constând in minim 200g de hrană uscată pentru căţeii aflaţi în adăposturile Asociaţiei Peleș.
Firmele oraşului sunt rugate să anunţe donaţii şi sponsorizări pentru Asociaţia Peles, condusă de domnul Emanoil Bellu, care are în grijă câţiva căţei abandonaţi.
Pentru organizarea manifestării au depus eforturi deosebite conducerile unităţilor şcolare ale oraşului Sinaia, partenere ale proiectului: Şcoala generală George Enescu, Şcoala Pricipesa Maria şi Colegiul Mihai Cantacuzino, iar profesorii de biologie şi ştiinţe naturale au fost adevăraţi promotori ai evenimentului.

Relaţii despre manifestare se pot obţine pe coordonatele:
facebook Mariana Cojoc-Wisernig; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Joomla SEF URLs by Artio