Știri locale

Știri locale

lei zooDupă transferarea leilor cunoscutului interlop Nuţu Cămătaru în grădina zoologică aflată în administrarea Parcului Constantin Stere, instituţia a înregistrat o creştere a încasărilor, foarte mulţi ploieşteni vizitând, în weekendul trecut, Zoo Bucov. Creşterea încasărilor grădinii zoologice a fost una substanţială, peste media zilnică. Visteria Zoo Bucov a încasat, în weekendul trecut, peste 7000 de lei din taxa de parcare şi cea de acces în grădina zoologică, informează site-ul stiriactuale.ro

Read more: Mişcare bună pentru Zoo Bucov / Leii lui Nuţu Cămătaru atrag mulţi vizitatori
Știri locale

paul dumbravanu tnl prahovaAşa cum ne-a obişnuit încă din campania electorală, deputatul ploieştean Paul Dumbrăvanu (PNL) comunică pe pagina sa de Facebook toate proiectele şi activităţile în care este implicat. Ultima postare a deputatului ploieştean este cea legată de organizarea unui concurs în scop caritabil, în urma căruia persoana care a donat cei mai mulţi bani în contul unei asociaţii care se ocupă cu îngrijirea persoanelor autiste primeşte, din partea alesului ploieştean, biletul acestuia la meciul de fotbal Steaua-Chelsea.

Read more: INEDIT / Deputatul Paul Dumbrăvanu a organizat un concurs pe Facebook, în scop caritabil, pentru...
Știri locale

magurele eroiCine moare pentru Patrie trăieşte veşnic! Pentru că în 2018, se vor împlini o sută de ani de la făurirea statului naţional unitar român, a fost demarat un program naţional ce cuprinde acţiunea de sădire, în spaţiul public românesc, şi simbolic, chiar peste graniţă, acolo unde au murit eroi români, a peste un milion de arbori: stejari, tei, brazi.

magurele 3Lansarea acestui proiect naţional a avut loc pe 1 Martie 2013, la Monumentul Eroilor din comuna prahoveană Măgurele, prin implicarea Primăriei Măgurele şi a Consiliului Local în colaborare cu Consiliul Judeţean Prahova, a lăcaşelor de cult, a armatei, veteranilor, a şcolii şi a întregii societăţi.

„Aglomeraţie" de personalităţi pe metru pătrat

La eveniment au participat Gabriel Oprea – viceprim-ministru în Guvernul României, Nicolae Bănicioiu – Ministrul Tineretului şi Sportului, Mircea Cosma – Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Marius Sersea – Prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv – subprefectul Judeţului Prahova, Radu Oprea – senator de Prahova, Ion Luchian – senator de Prahova, Dragoş Gunia – deputat de Prahova, Răzvan Tănase – deputat de Prahova, Sebastian Danielescu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Prahova, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi primari din Judeţul Prahova. A mai participat şi o delegaţie din Ucraina (Bucovina) din care au făcut parte academicianul Vasile Tărâţeanu şi Elena Nandriş – primarul Localităţii Mahala (Cernăuţi).

magurele 1Programul manifestării a cuprins momente dedicate eroilor din război, cu precădere celor 142 din această localitate.
Acţiunea de la Măgurele a culminat cu plantarea a 142 puieţi de conifere şi foioase, în locul numit Izvorul lui Burebista - satul Coada Malului, constituind începutul unui proiect ce va continua în toată ţara, sub deviza "Un arbore pentru fiecare erou", până la atingerea cifrei de 1 150 000.

În cadrul evenimentului, a fost lansat, pentru întregul spaţiu românesc, apelul "Eroii, veşnic vii", cu derulare în timp până la 1 decembrie 2018, când se vor aniversa 100 de ani de la făurirea României Mari.

vasilica diaconu aph„Mulţumesc celor care s-au alăturat Primăriei Măgurele în susţinerea acestui proiect într-un număr cât mai mare demonstrând încă o dată că avem respectul cuvenit faţă de trecut, faţă de istorie, faţă de eroii noştri care au luptat pentru un ideal măreţ, Unirea tuturor românilor!", a declarat primarul comunei Măgurele, Vasilică Diaconu.

Potrivit cercetărilor istorice, în Primul Război Mondial au murit pe fronturile de luptă peste 880 000 de ostaşi români şi circa 275 000 persoane civile. În cel de al Doilea Război Mondial pierderile militare româneşti au fost de aproximativ 300 000 de oameni. Totalul morţilor este de 93. 326 (72 291 în timpul alianţei cu Puterile Axei şi 21 035 cu partea aliaţilor) numai 80 000 au supravieţuit captivităţii în Uniunea Sovietică. Sursele ruseşti menţionează 54 600 de morţi din cei 201 800 de prizonieri luaţi de sovietici în timpul războiului.
Cifrele nu includ cei 40 000 – 50 000 morţi în armata ungară. Menţionăm că pierderile de civili sunt de 64 000 inclusiv 20 000 de morţi în timpul ocupaţiei ruse a Basarabiei şi Bucovinei din 1940-41 şi genocidul ţiganilor, soldat şi acesta la circa 36 000 de morţi. Mai puţin se ştie că raidurile aliaţilor au provocat 7 693 de morţi.

VEZI GALERIA FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK APH

Știri locale

asfaltariAngajații de la Societatea Drumuri și Poduri S.A. au intrat azi în grevă în semn de protest față de neplata salariilor timp de două luni.

Consiliul Județean Prahova este acționar unic al acestei societăți care se află în procedură de insolvență din toamna anului 2011, având un lichidator desemnat deja (REVALACTIV SPRL). 60 de salariați sunt afectați de aceste măsuri, scrie stiri.ph

Știri locale

pumn 1UPDATE 11.39: Contactat de reporterii APH, directorul Colegiului Naţional I.L. Caragiale, profesorul Petre Năchilă, ne-a declarat că va aduce la aceeaşi masă părinţii şi elevii implicaţi în acest incident: "Voi avea o discuţie cu părinţii şi cu elevii pentru a vedea dacă informaţia este falsă sau adevărată. În cazul în care se confirmă, vom lua toate măsurile prevăzute de lege", a declarat directorul I.L. Caragiale.

11.37: Jurnaliştii de la observatorulph.ro dezvăluie un fapt incredibil petrecut în Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti - mai mulţi părinţi au reclamat conducerii unităţii de învăţământ că un elev din clasa a şaptea le-ar cere taxă de protecţie colegilor săi pentru ca aceştia "să nu aibă probleme" în pauzele dintre orele de curs, dar şi în perimetrul din jurul Colegiului. Mai multe detalii pe observatorulph.ro

Știri locale

tramvai ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a anunţat că vineri va fi semnat, la Ministerul Dezvoltării, primele două contracte de finanţare pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaielor. Fiind vorba despre un proiect cu finanţare europeană, valoarea asistenţei nerambursabile care va fi primită este de 98%, municipalitatea ploieşteană urmând să suporte, pe lângă contribuţia proprie, 2% din valoarea totală a costurilor eligibile, scrie jurnalista Roxana Tănase în observatorulph.ro

Textul integral AICI

Știri locale

cupa orasului busteniVineri, 18 ianuarie 2013, a debutat o nouă ediţie a Cupei oraşului Buşteni la fotbal în sală. La competiţia din acest an, ce se desfăşoară la sala de sport din cartierul Silva, s-au înscris şase echipe, acestea fiind: Zamora (condusă de primarul orașului, Emanoil Savin), Griviței, Trestiei, Valea Albă, Silva și Poiana Țapului, transmite un comunicat de presă al Primăriei Buşteni.

Read more: Start în ediţia a şaptea a Cupei Oraşului Buşteni la Fotbal
Știri locale

viorica dulamaO femeie din Comarnic se regăseşte în nefericita categorie a vieţilor pe care sistemul judiciar românesc le-a distrus. Viorica Dulamă (Vişan) a fost condamnată la 16 ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Deşi la două luni de la arestarea femeii adevăratul criminal şi-a mărturisit fapta, anchetatorii au lăsat ucigașul în libertate iar pe nevinovată după gratii, timp de un deceniu.

Textul integral, pe E-PH.RO

Joomla SEF URLs by Artio