Știri locale

Știri locale

catuse01În perioada aprilie 2011- februarie  2012, lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciul Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional profilat pe obţinerea de împrumuturi bancare cu documente false .

Grupul infracţional era compus din 4 persoane domiciliate pe raza judeţelor Prahova, Ialomiţa  şi Mun. Bucureşti şi era condus de către D.F., în vârstă de 27 de ani din Ploieşti .
Membrii grupării racolau persoane care nu îndeplineau condiţiile legale pentru obţinerea unor credite, şi în înţelegere cu acestea au procedat la falsificarea mai multor documente necesare obţinerii creditelor bancare: contracte individuale de muncă,  carnete de muncă,  adeverinţe de venit.
Ulterior 12 persoane racolate au solicitat şi obţinut împrumuturi cuprinse între 15.000 – 30.000 lei.
De la fiecare persoană racolată membrii grupării au solicitat şi obţinut sume de bani cuprinse între 30 - 50 % din creditul obţinut.
În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de 14 persoane a fost dispusă trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.
Prejudiciul cauzat mai multor unităţi bancare de pe raza judeţului Prahova este de 221.200 lei.
Știri locale

politia-echipaj-autoUn echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Mizil a oprit ieri pentru control o autospecială care circula pe D.N. 1 B, pe raza localităţii.

La volanul acesteia se afla M. Adrian, care nu a putut prezenta niciun document pentru control, verificările efectuate arătând că de fapt el nu poseda permis de conducere.

Tot din verificări a rezultat că autospeciala îi fusese încredinţată spre conducere de către N. Florin, care la momentul controlului se afla în autoturism.

Ambilor le-a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legislaţiei rutiere.

Știri locale

cutitÎn ziua de 18.04.2012, în jurul orei 23.35 Dispeceratul Secţiei 1 Poliţie Ploieşti a fost sesizat cu privire la faptul ca într-o staţie de autobuz din zona Halelor Centrale  se află o persoană care a fost victima unei agresiuni.
La faţa locului, poliţiştii au găsit apelantul, care le-a indicat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Ploieşti, care cu câteva momente în urmă, ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un bărbat, după care l-ar fi ameninţat pe acesta cu un cuţit.
Verificând zona unde a fost depistat suspectul, poliţiştii au găsit sub un autoturism parcat, un cuţit cu lama de aproximativ 20 cm lungime pe care suspectul l-a avut asupra lui şi cu care îl ameninţase pe bărbatul agresat.
Bărbatul în vârstă 51 de ani de ani, victimă a agresiunii, a fost transportat la spital unde a rămas internat sub supraveghere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept a unei arme albe, urmând ca în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale acordate victimei, să se stabilească încadrarea juridică  afaptei.

Știri locale

otel-betonNoaptea trecută, în jurul orei 1.30, o patrulă mixtă formată dintr-un agent de poliţie din cadrul Politiei Staţiunii Buşteni şi un lucrător din cadrul Postului de Jandarmerie Montană Buşteni, a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material feros.

În urma controlului efectuat, la volanul autoutilitarei a fost identificat M. Ionuţ din oraşul Sinaia, iar în autoutilitară a fost găsită cantitatea de 1.400 kg material feros, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Din verificările efectuate a rezultat că materialul feros a fost sustras în cursul zilei de trei suspecţi care au fost depistate pe locurile din spatele ale autoutilitarei.

În cauză au fost întocmite acte premergatoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Știri locale

  parc-industrial-300x240Până în 2017, Parcul Industrial Ploieşti va avea căi de acces mărginite de arbori. Societatea este beneficiarul unui proiect organizat de ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă, prin care se urmăreşte plantarea, întreţinerea şi completarea unor perdele verzi, iniţial pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi.Proiectul „Perdele verzi - Parcul Industrial Ploieşti” va fi realizat în trei etape. Prima constă în alocarea fondurilor necesare implementării campaniei de plantare, pregătirea perimetrului pe care vor fi înrădăcinaţi arborii şi plantarea efectivă a lor pe 5.500 de metri pătraţi din suprafaţa pusă la dispoziţie, se arată într-un comunicat al societăţii beneficiare. Amplasamentul arborilor va fi realizat pe conturul căilor de acces aflate în proprietatea beneficiarului, ales pe baza unor studii şi analize de laborator. Mâine, începând cu ora 10.00 şi în cursul zilei de sâmbătă, voluntari ai SC Ploieşti Industrial Parc şi ai mai multor societăţi comerciale din municipiu vor începe plantarea puieţilor de stejar, paltin, tei argintiu, jugastru, dar şi de arbuşti: măceş, sânger şi păducel.

În cea de-a doua etapă a campaniei, care va dura până în 2013, plantările vor continua pentru diferenţa de suprafaţă, în funcţie de finanţarea pusă la dispoziţia organizatorilor proiectului.  Ultima etapă se va desfăşura până în 2017 şi presupune lucrări de completare pe suprafeţele plantate şi îngrijirea arborilor. Administrarea, întreţinerea şi paza suprafeţelor înverzite sunt garantate de S.C. Ploieşti Industrial Parc pentru minim 30 de ani, societatea asumându-şi, în acelaşi timp, asigurarea unei suprafeţe de teren echivalente şi înlocuirea arborilor tăiaţi în cazul în care terenul ocupat de perdeaua de arbori va fi parţial despădurit pentru realizarea altor proiecte de interes pentru Consiliul Judeţean Prahova, acţionarul principal.

Organizatorul proiectului, ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă, derulează din anul 2006 programe sociale şi de mediu în mai multe judeţe ale ţării.

Știri locale

perchezitie-tigariOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au depistat ieri un ploieştean în vârstă de 40 de ani, suspectat că se ocupa cu comercializarea de ţigarete fără timbre fiscale, provenite din contrabandă.

La un depozit pe care acesta îl deţinea în apropierea municipiului Ploieşti, poliţiştii au găsit cantitatea de 320.000 ţigarete marcate cu banderole de marcare din Republica Moldova. Totodată, a fost stabilit faptul că ieri, suspectul comercializase alte aproximativ 100.000 de ţigarete către doi bărbaţi: unul din Ploieşti, altul domiciliat în oraşul Băicoi.

Ţinând cont de probatoriul administrat, la data de 18.04.2012, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În cursul anului 2009, el a mai fost cercetat pentru fapte similare, dosarul penal fiind în curs de cercetare de către D.I.I.C.O.T.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia, în vederea recuperării prejudiciului fiind luate măsuri asiguratorii asupra a două autoturisme, cantităţii de aproximativ 420.000 de ţigarete şi sumei de 15.000 lei.

Totodată, sunt efectuate cercetări în stare de libertate şi faţă de cei doi bărbaţi care cumpăraseră ieri cele aproximativ 100.000 de ţigarete, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

{youtubejw}js2sqIWa4-E{/youtubejw}

Știri locale

arestat_mascatiDIICOT Ploieşti a reţinut doi bărbaţi din Boldeşti-Scăeni care au obligat trei eleve minore să se prostitueze. Cei doi, Nicoară Ion Ghenciu de 40 de ani şi Gabriel Dan Constantin de 26 de ani, au fost prezentaţi judecătorului cu propunerea de arestare preventivă
Cei doi sunt acuzaţi că au obligat trei minore de 12, 14 şi respectiv 15 ani, tot din localitate, să se prostitueze. Fetele - Iulia P, Ioana C. şi Cătălina S. - erau bătute şi ameninţate, fiind obligate să aibă mai mulţi clienţi în fiecare zi.
Știri locale

catuse01Prin sentinţa penală nr.141/18.04.2012, pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova în dosarul nr.11112/105/2011, format prin disjungerea acţiunilor civile exercitate împotriva inculpatului Frumuzache Marius Costin de către părţile civile de latura penală soluţionată prin sentinţa penală nr. 416/25.11.2011, s-au dispus următoarele:

- au fost admise în parte acţiunile civile exercitate în cadrul procesului penal de părţile civile minore D.B.A.M., I.C.D. şi S.D.I., prin reprezentanţii lor legali, obligând pe inculpatul Frumuzache Marius Costin să plătească acestora următoarele sume cu titlu de daune morale după cum urmează:

50.000 lei către partea civilă D.B.A.M.;

50.000 lei către partea civilă I.C.D.;

100.000 lei către partea civilă S.D.I.

- a fost admisă acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal de Spitalul Obstetrică Ginecologie Ploieşti, obligând pe inculpatul Frumuzache Marius Costin să plătească acestei unităţi spitaliceşti suma de 435,05 lei, cu titlul de despăgubiri, reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea părţii vătămate S.D.I. la acest spital în perioada 9.06.2011 – 12.06.2011;

- inculpatul a fost obligat să plătească părţilor civile D.B.A.M. şi I.C.D., prin reprezentanţii legali ai acestora, câte 500 lei de fiecare, reprezentând onorariul avocatului ales;

- inculpatul a mai fost obligat şi la plata sumei de 800 lei cheltuieli judiciare către stat din care suma de 200 lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu se va avansa din fondurile Ministerului de Justiţie către Baroul de Avocaţi Prahova.

Împotriva acestei sentinţe poate fi exercitată calea de atac a apelului in termen de 10 zile ce curge de la comunicare pentru inculpatul aflat în stare de arest şi pentru celelalte părţi lipsă, iar pentru procuror şi părţile prezente de la pronunţare.

Știri locale

bani-leiŞapte persoane, administratori ai unor societăţi comerciale sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2.800.000 lei.
În perioada 2005-2009, acestea au înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, pe baza unor facturi false.
Totodată, au organizat evidenţe contabile duble în vederea ascunderii obligaţiilor bugetare organului fiscal, prejudiciul cauzat fiind în valoare de aproximativ 2.800.000 lei.
În plus, în perioada 2007 - 2009, unul dintre ei a reţinut şi nu a virat cu intenţie, suma de aproximativ 15.000 lei, reprezentând obligaţii cu reţinere la sursă.
Știri locale

AcordeonLa data de 17.04.2012, lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că la data de 7.04.2012, în jurul orei 10.30, un bărbat a sustras din incinta unei librării un acordeon de jucărie, cauzând un prejudiciu de 150 lei.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţişti din cadrul Secţiei nr 1 Poliţie l-au depistat şi identificat în zona Halelor Centrale pe principalul suspect : B. Nicolae, din com Berceni.

Din verificările efectuate a rezultat că  bărbatul a profitat de neatenţia administratorului magazinului, a sustras acordeonul în cauză de pe o cutie din faţa raftului de cărţi şi l-a ascuns sub geaca cu care era îmbrăcat, ulterior părăsind librăria.

Lui B. Nicolae i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Joomla SEF URLs by Artio