Știri locale

Știri locale

catuse3La data de 18 aprilie a.c., poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Oragnizate şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, beneficiind de sprijinul luptătorilor din cadrul Grupării „Matei Basarab” Ploieşti au efectuat o serie de 15 percheziţii domiciliare la nivel naţional, din care şase în municipiul Bucureşti, trei în municipiul Constanta, precum şi în Sinaia, Piteşti, Brăila, Craiova, Sibiu şi localitatea Fintea, judeţ Dâmboviţa.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, transfrontalier, care era specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice.

În fapt, principalii doi suspecţi, G. Alexandru şi U. Mihai, în perioada octombrie 2010 – aprilie 2012 au constituit un grup infracţional, la care ulterior au aderat alte 11 persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale, prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate.

Cei doi au obţinut, prin intermediul unor aplicaţii informatice, puse la dispoziţie de către E. Alin, date informatice, ip-uri, useri şi parole, ale unor conturi, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela numere cu suprataxă din străinătate (Marea Britanie, Germania, Spania, Taiwan, Siera Leone etc), obţinând un procent de 10-15% din valoarea apelurilor pe minut.

Un alt suspect din cadrul grupării, E. Gabriel, este suspectat că a perturbat grav, fără drept, funcţionarea unui site oficial, pe care  l-a accesat ilegal,  redirecţionand clienţii care accesau site-ul către o aplicaţie pirat şi ulterior către o pagină contrafăcută.

De asemenea, în perioada septembrie 2011 – aprilie 2012, suspecţii E. Petru şi G. Eugen au postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii, anunţuri de vânzare a unor autoturisme de lux, solicitând potenţialilor clienti, fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri bancare. Datele astfel obţinute, au fost utilizate în mod fraudulos pentru a transferul unor sume substanţiale de bani din contul titularilor în conturile invinuiţilor.

Valoarea prejudiciului total cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 6.000.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces, fără drept la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea fără drept a unor programe informatice, cauzarea unor prejudicii materiale prin introducerea de date informatice în scopul obţinerii de mijloace materiale, prev.de art.42, art.44, art.45  şi art.49 din Legea nr. 161/2003.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti urmează a fi conduse un număr de 17 persoane în vederea audierii.

În soluţionarea cauzei, anchetatorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Secret Service si F.B.I.

Știri locale

politia-echipaj-autoÎn ziua de 17.04.2012, în jurul orei 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Puchenii Mari a oprit regulamentar în trafic în satul Pietroşani, un autoturism care se deplasa pe D.J. 139.

Întrucat conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat acest lucru, a devenit recalcitrant şi s-a opus cu vehemenţă solicitarilor legale ale poliţiştilor.

El a fost încătuşat în scopul conducerii la sediul secţiei de poliţie pentru luarea măsurilor legale, împrejurare în care concubina şi fiica acestuia au început să adreseze poliţiştilor cuvinte şi expresii jignitoare, totodată lovindu-i pe aceştia şi deteriorându-le uniforma de serviciu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a întocmit dosar penal faţă de cele două, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, faţă de concubina conducătorului auto fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă biologică necesară stabilirii alcoolemiei, refuzând prelevarea celei de-a doua.

Cercetările sunt continuate faţă de conducătorul auto pentru încălcarea legislaţiei rutiere, iar faţă de cele două, mamă şi fiică, pentru săvârşirea infracţiunilor ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri.

Știri locale

rulotaAdministratorul unei societăţi comerciale din Ploieşti a reclamat ieri poliţiştilor Secţiei 4 Ploieşti faptul că persoane necunoscute au sustras două rulote auto care se aflau în incinta punctului de lucru al societăţii.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat principalul suspect în persoana lui  M. Alexandru, administrator al altei societăţi comerciale din Ploieşti, care are ca obiect de lucru efectuarea de reparaţii auto, şi care funcţionează în aceeaşi curte cu societatea reclamantă.

Suspectul a declarat că a trebuit să transporte utilaje şi materiale de la vechiul punct de lucru, sens în care a luat cele două rulote, însă acestea s-au defectat înainte de a le returna, motiv pentru care le-a lăsat acolo.

Cele două rulote au fost recuperate şi predate reprezentantului societăţii prejudiciate, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Știri locale

Oua-paste

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, în cadrul Penitenciarului Târgşor au fost organizate  activităţi cultural – artistice şi moral - religioase, având scopul de a adduce atmosfera de sărbătoare în mijlocul persoanelor private de libertate.

Încă de la începutul lunii, în penitenciar s-au desfăşurat activităţi premergătoare marii sărbători: au avutloc acţiuni de estetizare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială, s-a desfăşurat concursul “Cea mai frumoasă cameră”, au avut loc  prezentări de material referitoare la Tradiţii şi obiceiuri de Paşte, Paştele la români şi Paştele în Europa şi o vizită la Mânăstirea Ghighiu cu un grup de persoane private de libertate.

Serviciile religioase oficiate de Biserica Ortodoxă s-au desfăşurat în perioada premergătoare sărbatorilor (spovedanii, liturghii, sfinţirea ramurilor verzi – duminica Floriilor), sfinţirea pastilor, Denia celor 12 Evanghelii) şi au continuat cu Prohodul Domnului, Învierea Domnului, Sfânta Liturghie din ziua de Paşti, din a doua şi a treia zi de Paşti.

Şi voluntarii creştini au desfaşuarat servicii religioase în Penitenciar în această perioadă: Biserica Ortodoxă, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Asociaţia Filadelfia, Asociaţia Pater  Noster, Prison Fellowship.

Manifestările dedicate Sărbătorilor Pascale suntdesfăşurate cu sprijinulserviciilor de EducaţieşiAsistenţăpsihosocială, încolaborare cu reprezentanţiaisocietăţiicivile.


Știri locale

Oua-pastePaştele reprezintă cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii şi, bineînţeles, cea mai aşteptată. Oamenii de pretutindeni, altminteri atât de îndepărtaţi unii de alţii prin aşezare geografică, naţie, rasă, limbă, cultură şi tradiţii, devin un tot unitar în această perioadă şi împărtăşesc taina Învierii Domnului. Unele tradiţii se menţin în cea mai mare parte a lumii (spre exemplu, mielul, ouăle), în timp ce alte tradiţii variază în funcţie de specificul fiecărei ţări şi de istoria acesteia.

Read more: Vezi ce tradiţii şi obiceiuri de Paşte sunt în alte ţări de pe Glob
Știri locale

pistolUn ploieştean a sesizat ieri prin S.N.U.A.U. “112”, faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Ploieşti, a fost ameninţat de un vecin cu un pistol.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti, care a identificat cele două persoane implicate în incident şi le-a condus la sediul secţiei pentru cercetări.

Astfel, a fost stabilit faptul că în jurul orei 13, Ş. Victor se deplasa pe strada respectivă ţinând în lesă patru câini, care nu fac parte din categoria celor periculoşi.

La un moment dat s-a întâlnit cu P. Ion, căruia i-a fost teamă de câini şi a luat în mână două pietre de dimensiuni mari, cerându-i lui Ş Victor să nu mai meargă pe stradă cu câinii.


Simţindu-se ameninţat,  Ş. Victor a scos de la brâu un pistol cu bile din cauciuc, pe care l-a orientat vertical, solicitându-i lui P. Ion să nu se mai apropie de el.

P. Ion a declarat faptul că nu doreşte să formuleze plângere pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, întrucât arma nu a fost îndreptată niciun moment către el, şi nu a fost ameninţat. El a menţionat că a apelat „112” de teamă.

Verificările efectuate au arătat că arma era deţinută legal.
Știri locale

norvegia-placutaTot ieri au fost instituite filtre pe mai multe artere rutiere din judeţ, în vederea depistării în trafic a autovehiculelor cu numere de înmatriculate din alte state, radiate din circulaţie, urmărite ca furate din ţară şi strănătate, care circulă cu numere de înmatriculare expirate sau false, a celor care nu mai corespund din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice, depistarea persoanelor care conduc autovehicule fără a poseda permis de conducere sau având suspendat acest drept,  precum şi a persoanelor urmărite.

În filtrele instituite au acţionat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Rutier, Poliţiei Municipiului Ploieşti, Poliţiei Staţiunii Sinaia, poliţiilor orăşeneşti Boldeşti-Scăeni şi Mizil şi Secţiei Rurale nr. 12 Valea Călugărească, fiind controlate 167 autovehicule din care 28 înmatriculate în alte state.

Ca urmare a acestor activităţi au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.200 lei, a fost reţinut un permis de conducere, constatate şase infracţiuni, un autoturism fiind ridicat în vederea cercetărilor.

Știri locale

toporO femeie din comuna Brebu a reclamat ieri prin S.N.U.A.U. “112” faptul că soţul său a fost agresat de un bărbat, fiind lovit de acesta în zona capului cu partea din lemn a unui topor.

Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul a mers la un magazin din localitate pentru a face nişte cumpărături, şi a avut un conflict spontan cu V.  Gabriel, ce se afla pe stradă, în faţa magazinului.

În aceste condiţii, V. Gabriel a lovit partea vătămată cu un topor în zona capului, provocându-i leziuni minore, dar care au impus transportarea acestuia la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, şi port fără drept al unei arme albe.

Știri locale

accidentAccident în oraşul Băicoi. Unui TIR i-a explodat o roată şi a intrat în coliziune cu doi stâlpi. Şoferul este încarcerat, iar traficul este îngreunat.
Știri locale

mascati_2În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea infrcaţiunilor de proxenetism. La activităţi au participat şi luptători S.I.R, şi au fost coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Astfel, la domiciliul lui N. Georgeta, au fost găsite C. Daniela de 39 ani şi D. Maria de 44 ani, iar în urma percheziţiei au fost ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi 250 litri ţuică.

La domiciliul lui O. Petru au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Totodată, au fost identificate alte cinci femei care au desfăşurat activităţi de prostituţie la domiciliile celor doi, sumele de bani solicitate în schimbul întreţinerii de raporturi sexuale fiind cuprinse între 30 şi 50 lei, din care N. Georgeta şi O. Petru, percepeau o parte.

N. Georgeta şi O. Petru au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunere de arestare preventivă, iar pe numele lui C. Daniela şi D. Maria au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie.

Știri locale

accidentÎn ziua de 10.04.2012, în jurul orei 19.50, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti s-a prezentat B. Constantin, în vârstă de 54 ani, care a declarat că, în calitate de biciclist a fost victima unui accident rutier petrecut pe strada Rudului din Ploieşti.

Din verificările efectuate a rezultat că în timp ce se deplasa pe bicicletă, B. Constantin a traversat o intersecţie, moment în care a fost surprins şi accidentat de un autoturism care circula pe strada Rudului.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, iar biciclistul s-a deplasat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat autoturismul implicat în accident, stabilind că acesta fusese condus de R. Elena, în vârstă de 32 ani, din Ploieşti, căreia i-a fost întocmit dosar penal.Poliţia oraşului Vălenii de Munte a fost sesizată ieri de către spitalul orăşenesc din localitate, despre faptul că la secţia de primiri urgenţe s-a prezentat un minor însoţit de părinţi, care au declarat faptul că fiul lor a fost victima unui accident rutier produs la data de 09.04.2012, pe strada Valea Gardului din localitate.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Poliţiştii au demarat cercetările, strabilind că minorul fusese accidentat de un autoturism condus de V. Mihai din comuna Predeal Sărari.

Conducătorul auto a declarat că nu şi-a dat seama că ar fi accidentat vreo persoană, la momentul respectiv claxonând când a ajuns în dreptul a doi copii care se deplasau pe partea carosabilă.

Părinţii minorului nu au reclamat iniţial producerea accidentului, întrucât au considerat că vătămările suferite nu sunt grave.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale.
Joomla SEF URLs by Artio