Primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, este acuzat de localnici că ar fi ordonat tăierea, în mod ilegal, a zeci de arbori în satul Mehedința. Edilul are propria explicație, dar Poliția a confirmat că în acest caz a fost deschis un dosar penal, iar evenimentele fac obiectul unei anchete.

 

Acuzațiile localnicilor se îndreaptă împotriva primarului care, spun oamenii, ar fi apelat și la ajutorul polițiștilor locali pentru tăierea unor arbori dintr-o lizieră din satul mehedința. Edilul a declarat, pentru observatorulph.ro, că "Primăria are în proprietate o perdea de protecție formată din mai mulți salcâmi, situată la marginea izlazului. Zona este dată în pază la un ocol silvic privat. Precizez că nu este vorba despre un fond forestier, ci despre copaci plantați în anii 1960 - 1970. În momentul verificărilor, firma de pază a găsit arbori căzuți la pământ care erau uscați și putrezi și ne-a recomandat să curățăm zona. Salcâmii căzuți la pământ au fost tăiați și urmează ca lemnul să fie valorificat către cetățenii care au nevoie de lemn, potrivit legii".

Edilul mai spune, potrivit sursei citate, că "toate demersurile au fost făcute conform legii", dar "pentru că au fost sărbătorile nu a fost emis încă bonul de transport, dar acest lucru va fi realizat. Totul s-a făcut conform legii". Cât despre reclamația sătenilor, primarul spune că "oamenii care n-au ce face de asta se ocupă. Fac reclamații și pun inutil instituțiile statului pe drumuri".

IJP Prahova a anunțat, joi, că în acest caz a fost deschis un dosar penal. "În cursul acestei zile, lucrători din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat verificări pe un teren cu vegetație forestieră, ce aparține teritoriului administrativ al satului Mehedința, comuna Podenii Noi, unde au fost identificate mai multe cioate ce aveau aplicate marcă silvică, în zonă fiind depozitat și materialul lemnos rezultat în urma tăierii. Au fost efectuate verificări cu privire la respectarea procedurilor specifice, ocazie cu care s-a constatat faptul că actul de punere în valoare și autorizația de exploatare nu au fost întocmite, sens în care a fost deschis un dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori din vegetația  forestieră din afara fondului forestier  național. Materialul lemnos identificat, respectiv 26 de arbori în volum total de 10 mc, urmează să fie evaluat și predat în custodie, în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul IJP Prahova.

Nu este prima dată când primarul din Podenii Noi este în atenția organelor de anchetă.

În 2016, acesta a fost acuzat că a încercat coruperea alegătorilor (VEZI DETALII).

De asemenea, în primăvara anului trecut, același edil a fost acuzat de un polițist local că l-ar fi bătut chiar în sediul Primăriei (VEZI DETALII).

Și în 2018 localitatea a ajuns în atenția opiniei publice, în urma unui caz dezvăluit de conf. univ. dr. Mihai Apostolache. Un consilier local reclama că  i s-a interzis, în mod abuziv, să participe la ședințele forului legislativ local (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio