Prefectul de Prahova a cerut efectuarea de controale pe Valea Prahovei, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a pandemiei Covid-19.

Acțiunea va începe vineri, pe 26 martie, și va mobiliza peste 400 de reprezentanți  ai instituțiilor statului. Cei care încalcă restricțiile în vigoare, persoane fizice sau agenți economici, riscă amenzi care pot ajunge la peste 10.000 de lei, au avertizat reprezentanții Prefecturii.

„Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a emis un ordin prin care a solicitat constituirea Grupului de conducere a acțiunii de control în stațiunile de pe Valea Prahovei, privind respectarea aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus COVID-19.  Sub directa coordonare a prefectului județului Prahova, instituțiile cu atribuții în domeniu: Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Șerban Cantacuzino» și Gruparea de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab» vor demara in acest weekend o ampla acțiune de control. În baza acestui document vor fi constituite comisii mixte care vor verifica, începând cu data de 26.03.2021, toate stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și alte zone de agrement, acolo unde se creează aglomerări umane și există tendința încălcării măsurilor de protecție. Vor fi verificate atât pârtiile de schi, unitățile de cazare, precum și cele de alimentație publică, respectarea distanței fizice, purtarea măștii de protecție etc. În cadrul acestor comisii se vor regăsi, pe lângă reprezentanți ai instituțiilor amintite mai sus, și cadre din rândul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă  și Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, au detaliat reprezentanții Prefecturii.

Autoritățile județene au demarat această acțiune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri de persoane nou confirmate cu COVID-19 și pe fondul supraaglomerării secțiilor de Terapie Intensivă, dar și ca urmare a constatării unei relaxări în rândul populației privind respectarea legislației în domeniul COVID-19.

Premierul Florin Câțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-au solicitat de asemenea prefecților să ia măsuri, în județe, pentru intensificarea controalelor și protejarea sănătății populației, mai ales în zonele unde se creează aglomerări urbane.

Pe Valea Prahovei, cea mai mare rată a infectărilor este la Sinaia. Miercuri, în stațiune, incidența era de 3.05 cazuri active la mia de locuitori.

 

Foto ilustrație (arhiva IJP Prahova)

Joomla SEF URLs by Artio