Astăzi a fost majorat tariful la salubritate aplicat în localităţile rurale din sectoarele 2 şi 6 din Prahpva, deservite de firma Rosal. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, structura care coordonează contractele pentru ridicarea gunoaielor, s-a reunit marţi şi a aprobat o creştere de circa 26%, care vizează 32 de localităţi rurale din această zonă a judeţului.

 

Discuţiile pe această temă se poartă de câteva săptămâni la nivelul ADI. De altfel, pe 22 ianuarie a mai existat o şedinţă informativă pe această temă, în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a explicat motivele pentru care operatorul a venit cu solicitarea de majorare a tarifelor. Astăzi, membrii asociaţiei au aprobat, cu 18 voturi, noul tarif pentru mediul rural, care creşte de la 4,41 lei de persoană pe lună la 5,55 lei, cu tot cu TVA. Decizia vine în contextul în care de la începerea demersurilor pentru master-planul judeţean pentru managementul deşeurilor, pe baza căruia s-a ţinut licitaţia, s-au modificat considerabil mai mulţi indicatori, pornind de la populaţia din aceste localităţi şi până la costurile operatorilor cu salariile şi combustibilul.

Bogdan Toader a mai anunţat că pentru localităţile urbane din aceleaşi sectoare, adică municipiul Ploieşti şi oraşele Plopeni, Boldeşti-Scăeni şi Slănic, a solicitat o discuţie separată între primari şi reprezentanţii Rosal, având în vedere că aici este solicitată o majorare de tarif de la 6,29 la 10,74 lei pe lună, cu TVA inclus.

La şedinţa din ianuarie a aceleiaşi asociaţii, tot pentru zonele 2 şi 6, deservite de Rosal, mai mulţi primari au reclamat că operatorul nu a ridicat gunoaielor conform programului stabilit. Cel mai vocal a fost atunci primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, care şi astăzi de dimineaţă critica situaţia, reclamând că, indiferent cât de nemulţumite ar fi autorităţile din municipiu şi indiferent de populaţie, în cadrul ADI au doar un vot din totalul de 36. De altfel, săptămâna trecută, într-o şedinţă măcinată de scandaluri şi acuze, Consiliul Local Ploieşti l-a mandatat pe primarul Dobre să voteze în cadrul ADI pentru noul tarif la salubritate.

Joomla SEF URLs by Artio