S.C. CORAL IMPEX S.R.L. a anunțat că, în perioada 01 - 13 octombrie 2020, va executa servicii de dezinsecţie şi deratizare pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti.

 

Comunicat de presă S.C. CORAL IMPEX S.R.L.:

"Produsele insecticide utilizate sunt:

Cymina Plus, având substanţa activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;

Vectobac WG, având substanţa activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;

Dimilin 25 WP, având substanţa activă difluorobenzamide, folosit pentru combaterea larvelor;

Detral Super, având substanţa activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;

Colbrom Pasta, având substanţa activă bromadiolone, folosit pentru combaterea rozătoarelor.

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) şi Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acţiunile se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 precum şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activităţile de dezinsecţie la nivel comunitar.

Pentru ca activitatea de dezinsecţie şi deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cât şi privat.

În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie şi deratizare pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuăre a activităţilor de deratizare şi dezinsecţie va fi prelungită.

Vă rugăm ca în perioada menţionată să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploieşti şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate".

Joomla SEF URLs by Artio