Un accident care se putea transforma într-o tragedie a avut loc duminică dimineață, pe sensul spre Ploiești al DN 1, în zona Paralela 45. Evenimentul a fost provocat de un adolescent de 16 ani care, pe lângă faptul că nu avea permis, s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice.

 

Duminică, în zori, băiatul de 16 ani era deja băut. Asta nu l-a împiedicat, totuși, să urce la volan. Drumul lui s-a terminat brusc, mai repede decât și-ar fi dorit, iar fapta sa i-a adus și un dosar penal.

"Un minor de 16 ani, care se deplasa la volanul unui autoturism, ajuns la km 79+256m, în afara localității Băicoi, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un gard din beton și un stâlp  de electricitate, ulterior răsturnându-se pe o parte, în curtea unui imobilul. Tânărul a fost transportat la spital. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de  0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat", a anunțat IJP Prahova duminică după-amiază, în urma cercetărilor derulate în acest caz.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și  conducere sub influența alcoolului.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio