Peste 5.200 de absolvenți de liceu din Prahova s-au înscris pentru a susține proba scrisă la Limba și literatura română a Bacalaureatului care a avut loc luni, pe 22 iunie.

 

În sălile de examen au ajuns, însă, numai 5.139 de candidați, iar șapte dintre ei au fost dați afară din examen.

"Au fost prezenți 5139 candidați, iar 87 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 7 de candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)", a anunțat ISJ Prahova.

Următoarea probă, cea obligatorie a profilului, va avea loc miercuri, pe 24 iunie, iar ultima, proba la alegere, se va desfășura joi, pe 25 iunie.

Rezultatele înainte de contestații vor fi afișate marți, pe 30 iunie. "În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie", au mai anunțat reprezentanții ISJ Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio