Peste 5.400 de români au fost amendaţi, în ultimele 24 de ore, pentru că au ieşit din case fără un motiv întemeiat sau fără documentele necesare, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică. Totodată, cinci persoane s-au ales cu dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, tot după ce au fost prinse pe afară, deşi erau obligate să stea în izolare, sub monitorizare.

 

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.424 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.071.873 de lei.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 471 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.199 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 153 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, a mai informat Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries