O firmă până de curând inactivă, preluată la țanc de apropiata unui fost comisar anchetat în două dosare de trafic de droguri și unul de trafic de influență, a livrat în România un milion de măști de protecție și aproape 30.000 de combinezoane produse în Turcia, asigurându-și un profit de aproximativ 300.000 de euro.

 

Schema a fost detaliată de Rise Project, care dezvăluie că BSG Business Select, intermediară dintre furnizorul turc și Unifarm, este înregistrată la parterul unui bloc de pe strada Eroilor din orașul Pantelimon. Pentru că a mutat marfa dintr-o parte în alta, a câștigat în jur de 300.000 de euro. Societatea a fost printre puținii care au depus ofertă, cu vreo două săptămâni înainte să se materializeze transportul, potrivit declarațiilor lui Adrian Ionel, șeful Unifarm, citate de Rise Project.

Pe 18 martie 2020, deci cu o zi înainte să le livreze în România, SRL-ul a plătit în Turcia 2.03 lei (0.42 euro) pentru o mască și 36.32 lei (7.5 euro) pentru un combinezon de protecție. A băgat în total  2.976.030 lei (614.400 de euro).

BSG Business Select, patronată de Simona Ciulavu, a mai adus în România încă 3.074.400 măști și 21.540 combinezoane de protecție. Marfa a importat-o tot de la același producător turc și a plătit pe ea în total 1.457.198 euro, din care 4400 euro  reprezintă costuri de transport. Tranșa nouă a fost facturată pe 4 aprilie 2020 și a ajuns în țară săptămâna trecută, mai anunță sursa citată care scrie că Simona Ciulavu, apropiată a fostului comisar Petru Pitcovici, anchetat în trei dosare penale, și la rândul ei condamnată în trecut pentru activități interlope, a preluat firma, inactivă, exact când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declara pandemia de coronavirus, iar câteva zile mai târziu intermedia deja o comandă în numele Unifarm, marcând un profit de sute de mii de euro.

Petru Pitcovici nu mai lucrează în poliție din 2016, acum fiind consilier juridic la o firmă de pază și securitate. Este aceeași companie amintită din senin pe Facebook, în postarea unui avocat, Robert Ionescu, care se lăuda cu transportul de măști și combinezoane turcești. În Akyle Security, avocatul Ionescu este asociat cu tatăl comisarului, Constantin Pitcovici (80 ani), dar și cu sora Simonei Ciulavu, Firuța Marieta Marcu. Aceasta din urmă lucrează și la stat: întâi la DSP Gorj, acum la o direcție județeană din subordinea Ministerului Agriculturii.

În 2018, Akyle Security a asigurat paza la metrou pentru 10 milioane de lei, iar în 2019 a reușit să obțină un alt contract de 46 de milioane tot cu Metrorex. Ambele sunt în în asociere cu alte firme de pază, iar cel din 2019 este încă în vigoare, dezvăluie Rise Project. Numai în luna februarie Akyle a livrat servicii pentru Administrația Domeniului Statului, Universitatea Politehnică, Ministerul Culturii, Administrația Cimitirelor, Complexul Sportiv Național Lia Manoliu și alte companii de stat.

Tot în februarie, Akyle Security a avut tranzacții cu una dintre firmele de consultanță deținute de Simona Ciulavu, când a virat 127.000 lei către Central Board of Smart Consultants.

Citiți aici continuarea anchetei Rise Project și până unde ajung legăturile acestei grupări.

Foto: riseproject.ro

Joomla SEF URLs by Artio