Jurnaliștii Rise Project au intrat în posesia unei veritabile bombe informaționale ce urmează să fie publicată, episodic, începând de luni 5 noiembrie 2018. Deja celebra valiză Tel Drum intrată în posesia jurnaliștilor de investigație a fost ascunsă înainte de perchezițiile care au vizat corporația, explică jurnalistul Mihai Munteanu, de la Rise Project.

 

Începând de săptămâna viitoare, începem să publicăm articole. Am procesat și analizat informațiile, acum urmează să le livrăm publicului, așa cum le-am aflat. Găsirea genții respective a fost o pură întâmplare, ca în filmele scrise de Frații Cohen. Noi ne protejăm acum sursa, îți dai seama ce presiune simt cei vizați de anchetă. Vom detalia mai mult în momentul în care vom putea. Deocamdată, asta e realitatea, amuzantă pentru unii, enervantă pentru alții - un țăran a găsit o geantă”, explică jurnalistul Mihai Munteanu - Rise Project pentru Actualitatea Prahoveană.

#TELEORMANLEAKS - ce conține valiza

Mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de foto și video de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane. 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie. Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: “L I V I U”. E-mail-urile de pe adresa de serviciu a managerului. 

Un stick de memorie burdușit cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum. Sute de procese verbale cu lucrări edilitare recepționate și fotografii din companie. Peste o mie de hârtii: Copii de pe documente personale ale familiei Dragnea Evidențe contabile paralele structurate pe grup. Registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporație. Documentele firmelor-satelit care scot bani din Tel Drum. Tranzacții cu furnizori, cereri de oferte, corespondențe tipărite. Desfășurătoare bancare ale mai multor companii. Bilete de avion, pliante din excursii, rezervări, chitanțe de hotel. Notițe scrise de mână cu cheltuieli urgente și socoteli. Citește și: #Teleormanleaks. Rise Project aruncă BOMBA: Mii de documente scrise, foto și video din interiorul Tel Drum. Anturaj, conexiuni și firme fantomă

 

Joomla SEF URLs by Artio