Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a emis o ordonanță militară care interzice, din această noapte, circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane, nunţile şi botezurile cu mai multe de opt persoane şi ieşitul din case între orele 22.00 şi 6.00, cu unele excepţii, în timp ce în restul timpului, între 6.00 şi 22.00, e în vigoare o recomandare. Culmea, până şi recomandarea are excepţii. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut un apel la responsabilitate și a transmis că, deși în ordonanță sunt făcute recomandări, acestea ar trebui tratate ca și când ar fi obligatorii.

 

"Chiar dacă prin ordonanța militară recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca și când ar fi obligatorii. Comportați-vă responsabil și aplicați regulile de igienă personală, evitați plecările și ieșirile din casă dacă nu sunt necesare", a transmis Raed Arafat după ce au fost prezentate măsurile incluse în ordonanța militară.

El a explicat și că sâmbătă a fost emis un mesaj RO-Alert pentru a le reaminti oamenilor situația în care suntem, relatează Digi24. "Chiar dacă nu e una critică, prevenirea e cea mai importantă", a conchis Raed Arafat.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries