Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR. Sursele citate au menţionat că decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Pe 22 februarie, şeful statului trimisese către CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs. În documentul transmis CCR, preşedintele arăta, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare. Preşedintele vorbea despre "bugetul ruşinii naţionale" şi afirma la momentul respectiv că găsise mai multe exemple clare de neconstituţionalitate. El invoca şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

Pe acelaşi subiect: 

CCR a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind legea bugetului, în schimb a fost admisă sesizarea pe legea plafoanelor, pentru că parlamentarii au modicat-o după ce a trecut deja de Parlament. „Legea plafoanelor la bugetul de stat se întoarce în Parlament. Decizia CCR. Bugetul nu poate să fie promulgat până când legea plafoanelor nu este adoptată în Parlament. Legea plafoanelor trebuie să respecte pactul fiscal - deficit structural de 1%. Acum înțelegeți de ce Teodorovici nu vrea să semneze declarația pe propria răspundere? Nu vrea să-și asume bugetul pentru că știe că informațiile nu sunt adevărate!”, spune senatorul PNL Florin Cîțu, citat de Digi 24.

(Foto: PressOne)

Joomla SEF URLs by Artio