Un caporal din București a fost reținut, sâmbătă dimineață, acesta fiind suspectat că ar fi agresta, vineri, o copilă de 13 ani.

 

Cazul a fost făcut public de Poliția Capitalei, vineri, într-un comunicat de presă: "Prin apel 112, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală. În baza semnalmentele furnizate, poliţiştii au depistat şi identificat un bărbat de 38 de ani, pe care l au condus la sediul subunităţii".

MApN a venit cu precizări, sâmbătă, anunțând și reținerea cadrului militar. "Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au dispus, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie, reţinerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracţiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Militarul, încadrat la UM 01348 Bucureşti, era detaşat la UM 01295 Bucureşti şi a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susţinute în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, respectiv suspendarea din funcţie, situaţie în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naţionale.

Conform legii menţionate, în situaţia în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, militarul va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării din funcţie", se arată în comunicatul MApN.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio