Deplasarea la service-uri și spălătorii auto este permisă, în această perioadă, dacă șoferul are asupra lui declarația pe propria răspundere completată corespunzător.

 

Grupul de Comunicare Strategică a lămurit acest aspect, subliniind cum trebuie completată declarația în cazul deplasării la un service.

"Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc.)", au precizat autoritățile.

Aceeași rubrică trebuie bifată și de cei care merg cu mașina la spălătorie, informează GCS. "Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat", se mai arată în materialul informativ transmis de autorități.

 

Foto: shutterstock via beverlyhillshandcarwash.com

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries