Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză o "fraudă uriașă" la Ministerul Sănătății, referindu-se la procedura de achiziție a dozelor de vaccin antigripal care vor fi utilizate, în acest sezon, pentru imunizarea grupelor la risc. Acesta susține că MS a "aruncat pe fereastră" 700.000 de euro achiziționând doze de vaccin fără respectarea caietului de sarcini.

 

"FRAUDĂ URIAȘĂ LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII!

700.000 de euro au fost aruncați pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

Funcționari din Ministerul Sănătății, au decis, în mod ILEGAL, achiziționarea a 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni - 3 ani!

Până în luna septembrie, au fost livrate deja, 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată", a scris parlamentarul USR pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că Ministerul Sănătății a generat o licitație pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, în luna martie a anului 2019, iar acordul cadru are o durată de patru ani. În baza acestuia, MS ar urma să cumpere, în intervalul menționat, ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze!

"Toate bune și frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătății, a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini! Mai precis, în loc să achiziționeze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni - 64 ani, așa cum este recomandat de OMS și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus... Această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii și cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea. Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății este responsabilă direct de această gravă eroare. Această structură din Ministerul Sănătății este condusă de o doamnă care poartă numele de Amalia Șerban, o apropiată a Sorinei Pintea. Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecințe deosebit de grave, Direcției Naționale Anticorupție", a avertizat deputatul Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul o acuză pe Sorina Pintea că, "pe toată perioada mandatului, a fost interesată mai mult de efectuarea unor exerciții de imagine grețoase decât de rezolvarea unor grave probleme din sistemul sanitar. Sunt convins că, în scurt timp, vom afla și alte nereguli grave care s-au produs în timpul mandatului doamnei Pintea. Incompetența, indolența și corupția ucid", a mai scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio