Peste 5.500 de români care au ignorat - unii dintre ei cu o inconştienţă totală - restricţiile impuse prin Ordonanţa militară 3 au fost amendaţi, în primele 24 de ore de la intrarea în vigoare a interdicţiei de a părăsi locuinţele. Unii dintre ei au încercat să "fenteze" situaţiile în care pot ieşi din case şi au ieşit cu peştişorii de acvariu sau caii, declarând că-şi plimbă animalele de companie.

 

"Au fost depistate peste 5.500 de persoane care nu respectau prevederile Ordonanței militare 3, așadar au fost sancționate contravențional, iar valoarea sancțiunilor se ridică la 7.500.000 de lei", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, citat de Digi24. Şi poliţistul Cosmin Andreica a prezentat câteva exemple greu de imaginat: „Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”.

Polițistul a precizat că nu a fost stabilită o distanță care să definească termenul de proximitate. Sunt aspecte subiective, care vor rămâne la latitudinea polițistului care interacționeză cu cetățeanul. Va fi la latitudinea agentului constatator dacă proximitatea domiciliului este una rezonabilă sau nu”, a precizat el.

Specialiștii spun că atunci când trăiesc situații excepționale, oamenii pot avea tot felul de reacții, unele ciudate, altele chiar periculoase. Mai există și situația celor care refuză realitatea. 

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries