Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, trei noi decese survenite la pacienți despre care testele au dovedit că erau infectați cu noul tip de coronavirus.

 

"Au mai fost raportate alte 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total pe țară ajungând la 68", a informat GCS astăzi, în jurul prânzului.

Al 66-lea caz a survenit la o pacientă de 73 de ani, din jud. Suceava. Probe biologice pentru COVID 19i-au fost recoltate pe 26 martie, acestea fiind trimise la INCDMM Cantacuzino. Infectarea a fost confirmată pe 28 martie, iar femeia s-a stins din viață o zi mai târziu. Ancheta epidemiologică este în curs.

Un alt pacient, un bărbat de 69 de ani, din Iași, a fost testat cu rezultat pozitiv pe 28.03.2020. Acesta s-a internat la SCBI Iași, pe 29 martie, iar decesul a survenit și în contextul în care bolnavul syferea și de hipertensiune arterială.

Cel de-al 68-lea caz raportat la nivel național este al unei femei de 81 de ani, din Mehedinți, care suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie ischiemică cronică și obezitate gradul III. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. Probe biologice pentru COVID 19 au fost recoltate pe 28 martie, acestea fiind testate la INCDMM Cantacuzino. Confirmarea infectării a venit pe 29 martie, iar femeia s-a stins din viață luni, pe 30 martie. Și în acest caz este în curs ancheta epidemiologică.

Tot marți a fost raportat și cazul nr. 69. "Conform raportării INSP, astăzi a fost primit rezultatul pozitiv la testarea Covid 19 a unei persoane care a decedat la domiciliu din județul Suceava. Este vorba e un bărbat de 56 ani, cunoscut cu afecțiuni psihiatrice, care locuia singur. Decesul a fost constatat de către personalul ambulanței în data de 26.03.2020.
Probele au fost recoltate de către serviciul de medicină legală în aceeași dată", a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio