Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat sâmbătă cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, cerând clarificări referitoare la informațiile apărute în spațiul public cu privire la adoptarea, de către Ungaria, de săptămâna următoare, a unor măsuri restrictive suplimentare, pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 (VEZI DETALII).

 

Autoritățile române au primit asigurări de la statul vecin că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate.

"Conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice", a informat Ministerul român al Afacerilor Externe.

Foto: politiadefrontiera.ro

Joomla SEF URLs by Artio