Acuzațiile formulate de fostul deputat Sebastian Ghiță, în plângerea pe numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, nu sunt tocmai noi. Acestea au fost demontate de Parchetul General și Ministerul Afacerilor Interne încă de acum un an.

Fostul deputat a mai făcut și în urmă cu an an aceleași acuzații: că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI.El a anunțat duminică, la un post central de știri, că a depus o plângere în acest sens, pe numele fostei șefe a DNA, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor (VEZI DETALII).

În urma unei investigații a Parchetului General acum un an a reieșit, însă, că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA, precizează Digi 24.

"Laura Codruța Kovesi mi-a solicitat personal în primăvara anului 2011, moment în care deţinea funcţia de Procuror General al României, să efectuez plata unui sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa în mod direct şi personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult în cariera sa profesională dacă se finaliza în modul dorit de ea. În mod concret Kovesi a pretins în mod direct şi a primit o sumă de bani pentru aducerea în ţară a lui Popa Nicolae, la momentul oportun, ales cu atenţie deosebită de Kovesi personal", spune Ghiţă în denunţul său.

Joomla SEF URLs by Artio