1.869 de români trimişi oficial în izolare la domiciliu au ajuns în carantină instituţionalizată, după ce au fost prinşi ieşind fără drept din case. La acest număr s-a ajuns de la intrarea în vigoare a prevederilor din Ordonanţa militară nr. 2. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 169 de cazuri noi. Conform unei ordonanţe militare ulterioare, aceştia vor fi obligaţi să-şi plătească singuri carantina, timp de 14 zile. De asemenea, tot de la debutul crizei, 60 de români au fost prinşi părăsind centrele de carantină şi s-au ales cu o "resetare" a perioadei.

 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 60 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, a detaliat Grupul de Comunicare Strategică, în bilanţul oficial de miercuri.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 335 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.690 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.923.477 de lei.

 

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries